varosatyak.hu - TISZTA POLITIKA

Üdvözöljük! Ön Magyarország első, teljes internetes politikai adatbázisán böngészik.
A varosatyak.hu portál célja azonban nem pusztán a böngészés, hanem a választópolgárok és a politikai döntéshozók közötti gyors és valós párbeszéd kialakításának támogatása, az e-demokrácia terjedésének elősegítése.
Folyamatosan frissülő rendszerünk olcsó, gyors és közvetlen kommunikációs eszköz, amely tartalmazza minden települési önkormányzati, megyei önkormányzati, országgyűlési és európai parlamenti képviselő legfontosabb közérdekű adatait, elérhetőségét.

A rendszer elemeinek segítségével kétoldalú kommunikáció valósulhat meg: az érdeklődő, a közért tenni akaró, aktív választópolgárok megfogalmazhatják észrevételeiket, kérdéseiket választott képviselőjük felé a közvetlen csatornákon keresztül, ők pedig azonnal, első kézből, szemtől szemben válaszolhatnak, érvelhetnek döntéseik mellett.
A cél az egyoldalú kommunikációval szemben a kétoldalú, aktív, higgadt politikai párbeszéd kialakítása.

ITT A LEHETŐSÉG: KÉRDEZZEN TŐLE, MONDJA EL A VÉLEMÉNYÉT KÖZVETLENÜL VÁLASZTÓKERÜLETE KÉPVISELŐJÉNEK!

A varosatyak.hu alkalmat ad arra, hogy ne csak négyévente, vagy épp a lakossági fórumokon találkozzon a mindennapjait formáló politikussal, hanem folyamatosan – az egyre nagyobb szerepet kapó világháló felületén. Formálja együtt a közéletet, vitassa meg vele a települését, kerületét érintő kérdéseket.

Hogy működik a varosatyak.hu?
Politikai adatbázisunk mintegy 20 000 képviselő adatait tartalmazza. Ön különböző keresési funkciók segítségével kapcsolatba léphet a magyar politikai élet szereplőivel. Kereshet települési, megyei bontásban vagy épp az országgyűlési képviselők, esetleg az EU-képviselők kategóriájában, de szabadon is rákereshet arra a személyre vagy településre, amellyel kapcsolatban részletesen érdeklődik, mindezt a tárgyszó megadásával.

A képviselők egyéni adatlapján megismerheti azok életpályáját, személyes bemutatkozó oldalait, fogadóóráinak időpontját, és véleményezheti képviselői munkájukat is hozzászólásaival. Kérdéseket tehet fel, témákat vethet fel, amelyek automatikusan megjelennek a képviselő személyes oldalán. Fontos azonban, hogy rendszerünk, ahogy szlogenünk is jelzi (Tiszta politika), kizárólag a kulturált politikai párbeszéd híve, ebben partnerséget kérünk mind a képviselők, mind az állampolgárok részéről.

(Az oldal moderálási elveiről itt, a közérdekű adatok védelmének elveiről itt bővebben is olvashat.)

A képviselők önmaguk fejleszthetik személyes oldalaikat, oszthatnak meg kiegészítő információkat a választópolgárokkal.
A varosatyak.hu szerkesztői és tervezői a rendszer működtetésével szeretnének hozzájárulni a politikai közbeszéd aktívabbá, közvetlenebbé, demokratikusabbá tételéhez. Mindezt nem csupán a kampányidőszak idejére, hanem a választásokat követő időszakra is.
Adatvédelmi elvek | Moderálási elvek | Rendszerismertető | Impresszum | Kapcsolat | Created by Art Legion Kft. | Honlapüzemeltetés, tárhelyszolgáltató: Euro Bioinvest Kft.