Dr. Vinnai Győző  képviselő

Dr. Vinnai Győző

Országgyűlési képviselő
Jelölő szervezet: FIDESZ-KDNP
Elnők: Oktatási Bizottság Tagság: Európai Uniós Ügyek, Nemzetközi Kapcsolatok és Idegenforgalmi Bizottság 1959. december 17-én születtem Nyírteleken. 1983-ban szereztem diplomát a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar történelem-Kelet-Európa szakán. Még ebben az évben hazajöttem Nyíregyházára és pályázati úton elnyertem a Bessenyei György Tanárképző Főiskola (ma Nyíregyházi Főiskola) Történettudományi Tanszékének tanársegédi állását. Jelenleg is a tanszéken dolgozom főiskolai docensként. Előadásokat és gyakorlati órákat tartok a 20. századi magyar történelemből, de társadalmi- és uniós ismereteket is tanítok. Az oktatás mellett tudományos munkát is folytatok, s kutatási témáimból rendszeresen publiká1ok. 1990-ben doktori fokozatot szereztem.
Mennyire elégedett Ön a képviselő munkájával? 2.58/5 (992 Szavazat)
1995-ben a megyei akadémiai testülettől megkaptam a ,,legjobb ifjúsági előadói kitüntetést, majd 1999-ben Budapesten vehettem át a Mestertanár kitüntetést. Angolból középfokú nyelvvizsgával rendelkezem. Főiskolai munkám mellett 1989-től aktív közösségi-közéleti tevékenységet is folytatok. Az emberek, közösségek ügyeivel a civil szervezetekben kezdtem el foglalkozni ezért vállaltam vezető szerepet a Nyíregyházi Népfőiskolai Egyesületben, a Rákóczi Szövetségben, a Szeretet Közösség Alapítványban.1999-2002 között a város civil szervezetek által létrehozott Civil Fórum elnöke voltam. Nyíregyházához erős kötődéseim vannak, hiszen közel 30 éve élek itt, s előtte a város határában nőttem fel. Ismerem a település fejlődésének történetét, mai problémáit. Az oktatás mellett tanulmányokat publikáltam a város történetéről. 2002-ben lettem a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség nyíregyházi szervezetének tagja, majd a szervezet elnöke. 2002 őszétől önkormányzati képviselőként szolgálom a városlakókat. 2006-ban a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje voltam, majd a választás után a város legnagyobb frakcióját vezetem. Lokálpatriótaként fontos számomra, hogy Nyíregyháza élhető, szerethető, fejlődő, a múltjára, hagyományaira, polgárainak szorgalmára és tehetségére büszke település legyen. Feleségemmel több, mint 25 éve élünk együtt, s szeretetben neveljük gyermekeinket: Rita lányunkat és Viktor fiunkat. Szabadidőmben szívesen olvasok és sportolok.

Fogadóóra, egyéb információk

Nyíregyáza, Luther u. 3. hétköznap 14-18, hétvégén 9-14
Adatvédelmi elvek | Moderálási elvek | Rendszerismertető | Impresszum | Kapcsolat | Created by Art Legion Kft. | Honlapüzemeltetés, tárhelyszolgáltató: Euro Bioinvest Kft.