Kezdőlap > Dél-Alföld > Csongrád megye > Hódmezővásárhely > Grezsa István képviselő
Dr. Grezsa István  képviselő

Dr. Grezsa István

5. sz. Egyéni választókerület
Jelölő szervezet: FIDESZ-KDNP
Vásárhelyen születtem, 43 éve. Édesanyám általános iskolában tanított. Édesapám a Gimnázium igazgatója, majd később a szegedi egyetem irodalomtörténet professzora volt. Sajnos ő már nincs közöttünk… Itt jártam iskolába, különösen meghatározó számomra, hogy a Bethlen padjait is koptattam. Feleségem, Ildikó szintén családorvos a Belvárosban. Három gyermekünk közül Csaba egyetemi hallgató Szegeden, történelem-irodalom szakon. Bence és Ferenc - a családi hagyományt követve - a Bethlenben tanulnak.
Mennyire elégedett Ön a képviselő munkájával? 2.61/5 (147 Szavazat)
A szegedi Orvostudományi Egyetem elvégzése után itthon, az Erzsébet Kórház Belgyógyászati Osztályán kezdtem dolgozni. A belgyógyászat szakvizsga letétele után 1991-től tíz évet töltöttem falusi körorvosként a közeli Földeákon. Azok az évek emlékezetesek számomra. Nem csak azért, mert időközben háziorvostanból is szakvizsgát tettem, és országos mércével mérve is jelentős egészségmegőrző programot indítottam el a községben. Elsősorban a falun élők lelkülete, a velük való törődés emberi oldala miatt szép emlék nekem ez az időszak. Vásárhelyre 2001-ben tértem vissza, azóta Csúcs és részben a Béke-telep családorvosa vagyok. Közéleti tevékenységem? Ez elsősorban a Magyar Demokrata Fórumhoz köt, melynek alapító tagja vagyok, hiszen ott voltam a legendás lakiteleki sátorban. Hazatérve, 1988 őszén Fejér Csabával, Kószó Péterrel és másokkal megalapítottam az MDF vásárhelyi szervezetét. E szervezet derekasan kivette a részét a helyi rendszerváltásban, és a megyei listáról két képviselőt is be tudott juttatni az első szabadon választott Országgyűlésbe. A magyar demokrácia e hőskorában (1990 táján) az MDF Országos Elnökségének is tagja voltam, így hétről hétre olyan államférfiaktól tanulhattam a közéleti, nemzetpolitikai munkát, mint például Antall József, Für Lajos, vagy Boross Péter. 1998-ban Susán lakosai önkormányzati képviselővé választottak, azóta folyamatosan részt veszek a Közgyűlés munkájában. Jelenleg a Szociális ügyek tanácsnoka vagyok.Továbbá elnöke vagyok az Egészségügyi és Szociális Bizottságnak és a Pénzügyi és Gazdasági Bizottságnak. Örömmel tölt el, hogy 2002-es választási programunkat – koalíciós partnereinkkel együtt - szinte teljes egészében sikerült megvalósítani! Két évtizedes közéleti tevékenységem legjelentősebb teljesítménye, hogy 2005. januárban sikeresen kezdeményeztem a "Hódmezővásárhely Tiszteletbeli Polgára" címről szóló rendeletet megalkotását. Azért tettem e javaslatot, hogy enyhítsük a 2004. decemberi népszavazás káros következményeit, és hogy Vásárhely váljon a magyar nemzet lelki újraegyesítésének egyik központjává. Büszke vagyok arra, hogy kezdeményezésem révén Hódmezővásárhely minden eddiginél erőteljesebben bekerült a hazai és nemzetközi nyilvánosságba, és városunkat olyan ismertség és elismertség övezi, mint talán még sohasem az elmúlt évtizedekben. Meggyőződésem, hogy ezáltal szellemi, kulturális és gazdasági téren új és szép távlatokat nyíltak Vásárhely számára.

Fogadóóra, egyéb információk

Nincs megadva...
Adatvédelmi elvek | Moderálási elvek | Rendszerismertető | Impresszum | Kapcsolat | Created by Art Legion Kft. | Honlapüzemeltetés, tárhelyszolgáltató: Euro Bioinvest Kft.