Kezdőlap > EU képviselő > Meszerics Tamás képviselő
 Meszerics Tamás  képviselő

Meszerics Tamás

EP képviselő
Jelölő szervezet: LMP
49 éves, Győrben született. A '90-es évek elején az SZDSZ tagja, de 1995-ben kilépett, nem volt semmilyen tisztsége. A Lehet Más a Politika európai parlamenti listavezetője egyben a párt fő külpolitikusa, kül- és biztonságpolitikai szakszóvivője. Civilben a CEU-n tanít többek között diplomáciaelméletet és külpolitikai döntéshozatalt. Kutatott és előadást tartott a Leedsi Egyetemen, a Cambridge-i Egyetemen és a Harvardon is. Tudományos folyóiratok mellett az Élet és Irodalomban, a Beszélőben és a Magyar Narancsban is jelentek meg írásai, igazi értelmiségi politikus.
Mennyire elégedett Ön a képviselő munkájával? 2.15/5 (778 Szavazat)
A 2014-es parlamenti választáson ő felügyelte a párt választási programjának elkészítését. Ott volt az LMP alapításánál, 2009 és 2010 között választmányi titkár is volt, jelenleg is a párt vezető testületének tagja. Korábban nem ambicionálta sem a parlamenti bejutó helyet, sem a nyilvános szereplést. Visszafogott, kompromisszumkész politikus, de a belső viták során keményen kiállt az LMP függetlensége mellett. A 2012 novemberi, a szakadási folyamatot elindító kongresszuson Mile Lajossal együtt ő volt az, aki elővezette azt a nyolc pontos javaslatot, melynek utolsó pontja szerint az LMP nem tárgyal Bajnai Gordonnal. Házas, két gyereke van.

Fogadóóra, egyéb információk

Nincs megadva...
Adatvédelmi elvek | Moderálási elvek | Rendszerismertető | Impresszum | Kapcsolat | Created by Art Legion Kft. | Honlapüzemeltetés, tárhelyszolgáltató: Euro Bioinvest Kft.