Kezdőlap > EU képviselő > Jávor Benedek képviselő
 Jávor Benedek  képviselő

Jávor Benedek

EP képviselő
Jelölő szervezet: LMP
LMP 1972-ben születtem Budapesten. Kisgyerekkoromtól kezdve az állatok, a természet iránt érdeklődtem. Innen viszonylag egyértelmű lépésként az ELTE biológus szakán folytattam tanulmányaimat. 1997-ben végeztem, ugyanitt 2006-ban biológia tudományokból doktori fokozatot szereztem. 1998-ban ösztöndíjjal Brüsszelben, 2007-ben Párizsban kutattam. 1998-tól a Pázmány Péter Katolikus Egyetem környezetjogi tanszékének oktatója vagyok, de vendégoktatóként több más intézményben is megfordultam (ELTE ÁJK, MOME, ELTE TÁTK). Kutatási területem a környezeti etika és filozófia, (ezen belül megkülönböztetetten a jövő nemzedékek érdekeinek megjeleníthetősége), az ökopolitika, a vallások és az ökológia kapcsolódási területei, valamint a társadalmi részvétel és a civil szervezetek lehetőségei és szerepe a környezetvédelemben.
Mennyire elégedett Ön a képviselő munkájával? 3.67/5 (1343 Szavazat)
Közel félszáz hazai és nemzetközi publikációm, társzerzőségem és szerkesztői munkám a környezeti filozófiától, az ökoteológiától és a politikai ökológiától a környezetvédelmi közigazgatás vizsgálatán át az ökológiai rendszerek matematikai modellezéséig igen széles témakört ölel fel. A tudományos kutatás és tanítás mellett érdeklődésem korán az ökológiai program közéleti megjeleníthetősége felé fordult. 2000-ben a Védegylet egyik alapítója voltam, 2000-2001-ben a Jövő Nemzedékek Képviselete program titkára, 2003-2008 között a Védegylet szóvivője funkciót is betöltöttem. Közben számos kampányt illetve programot vezettem (Verespatak, természetvédelmi és erdőprogram, stb.) 2005-ben a Sólyom László köztársasági elnökké választását célzó kampány egyik szervezője voltam. Hét éves kitartó lobbimunka eredményeként, melynek vezetője voltam, 2007-ben az Országgyűlés elfogadta a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa intézményt létrehozó törvénymódosítást. 2008-ban a Lehet Más a Politika egyik alapítója voltam, 2009-től az LMP választmányi tagja, szóvivője vagyok. Feleségemmel Budapesten élünk. Szeretem a francia és az olasz kultúrát, biciklizni, kirándulni, focizni és síelni, a nyári estéket, Paul Klee-t és Bodor Ádámot, meg a tengert.

Fogadóóra, egyéb információk

Nincs megadva...
Adatvédelmi elvek | Moderálási elvek | Rendszerismertető | Impresszum | Kapcsolat | Created by Art Legion Kft. | Honlapüzemeltetés, tárhelyszolgáltató: Euro Bioinvest Kft.