Kezdőlap > EU képviselő > Balczó Zoltán képviselő
 Balczó Zoltán  képviselő

Balczó Zoltán

EP képviselő
Jelölő szervezet: JOBBIK
Balczó Zoltán Nyíregyházán született 1948. március 24-én. Főiskolai docens, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke, a 2009-es európai parlamenti választások egyik jelöltje, 2009-től Magyarország EP-képviselője. Balczó András olimpiai és világbajnok öttusázó testvére. Az Európai Parlamentben az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottság tagja és a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Bizottság póttagja.
Mennyire elégedett Ön a képviselő munkájával? 2.3/5 (2405 Szavazat)
Nyíregyházán született 1948-ban. Felesége ügyvéd, két gyermekük van, Mátyás történészként végzett, Dorottya egyetemista. 1971-ben szerzett diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán. 1971-től 1975-ig az Erőmű- és Hálózattervező Vállalatnál dolgozott tervező mérnökként. 1975-től dolgozik a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán (a felsőoktatási integrációt követően: Budapesti Műszaki Főiskola), jelenleg főiskolai docensi munkakörben. Szervezett keretek között 1992-ben kezdett politikával foglalkozni, amikor a Magyar Demokrata Fórum tagja lett. Az MDF szakadását követően a Magyar Igazság és Élet Pártjába lépett be. A MIÉP Országos Elnökségének 1994 októberétől volt a tagja, a 2002-es választásokat követően – a párt megújítását célzó törekvések visszaszorítását kifogásolva – tisztségéről 2003 februárjában lemondott, majd tagsági viszonyát is megszüntette. 2003 októberében csatlakozott az akkor megalakuló Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz, amelynek azóta is alelnöke. 1994 és 1998 között, valamint az előző önkormányzati ciklusban a Fővárosi Közgyűlés képviselője, 1998 és 2002 között országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes. Szűkebb szakmai területe az oktatásügy és az energiapolitika. 1999 és 2002 között kormányzati felkérés alapján az Illyés Közalapítvány kurátora volt. Nevéhez fűződik a Jobbik első programja, mely a „Rend a liberalizmus ellen” címet viselte, és a Bethlen Gábor Program kidolgozásában is részt vett. Az utóbbi időben a párt euroszkeptikus politikájának megjelenítője, többször felszólalt az Unió Alkotmányos Szerződése, valamint később a Lisszaboni Szerződés ellen is.

Fogadóóra, egyéb információk

Nincs megadva...
Adatvédelmi elvek | Moderálási elvek | Rendszerismertető | Impresszum | Kapcsolat | Created by Art Legion Kft. | Honlapüzemeltetés, tárhelyszolgáltató: Euro Bioinvest Kft.