Dr. Bácskai János  képviselő

Dr. Bácskai János

Polgármester
Jelölő szervezet: FIDESZ-KDNP
1962-en születtem Budapesten. Általános és középiskolai tanulmányaimat Csepelen végeztem. Érdeklődési köröm és a munka mellett szívesen végzett tevékenységeim kialakulása erre az időre tehető. Tantárgyi versenyeken (kémia, nyelvtan) való eredményes részvétel, hangszeres tudásom (hegedű) kamarazenélésben kamatoztattam, a sportok közül a cselgáncs és karate után a kajaksport mellett maradtam. 1980-ban sikeresen felvételiztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemre. Tanulmányaimat az „előfelvettként” kötelező tizenegy hónapos katonai szolgálat előzte meg.
Mennyire elégedett Ön a képviselő munkájával? 1.85/5 (1214 Szavazat)
Az 1986-ban megszerzett kémia-fizika szakos tanári diploma után a Budapesti Műszaki Egyetemen műszaki doktori fokozatot szereztem, a témájául választott gázérzékelő műszer továbbfejlesztéséből szabadalom is született. Hét évet dolgoztam oktató-kutatói állásban az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Fizikai-kémiai Tanszékén. Az egyetemi évek után a versenyszféra következett. Egy multinacionális cég, a Generál Electric Tungsram vezetőmérnöki állása jelentette az újabb lépést a szakmai fejlődésben. A Környezetgazdálkodási Intézet vezetői székében eltöltött időszak után a munkámban is Ferencváros következett: ma egy Illatos úton működő, a Környezetvédelmi Minisztérium Innovációs Díját is elnyert társaság környezetvédelmi és értékesítési vezetőjeként dolgozom. 1992-ben nősültem, feleségem idegenvezetőként (orosz, ukrán) dolgozott, majd néhány év önálló vállalkozói év után, ma alkalmazottként dolgozik. 2002 óta országos és kerületi ukrán kisebbségi képviselő is. 1992-ben költöztünk Középső-Ferencvárosba. Gyermekeink itt jártak óvodába és iskolába, gyerekéveiket a Tűzoltó utca és környéke jelenti. Láttam s magam is átéltem, milyenek a ferencvárosi hétköznapok, hol van szükség változásra, milyen értékekre kell vigyáznunk. Ferencváros közéletébe 1998-ban kapcsolódtam be a Fidesz önkormányzati képviselőjeként. 2002-től a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének döntése szerint környezetvédelmi tanácsnokként tehetek élhető, biztonságos lakókörnyezetünkért, az épített és természeti környezet megóvásáért. 2006-ban Középső-Ferencváros szívében fekvő 5. számú választókerület polgárinak ügyeit képviselem egyéni képviselőként. Hét évig vezettem a Ferencvárosi Polgári Frakciót, 2006 óta a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség választókerületi elnöke vagyok Budapest 12. Választókerületében. Hiszem, hogy a példamutató módon átalakuló, ezerarcú Ferencváros megérdemli, hogy körültekintő, a környezetet és az emberi értékeket védő munkával építsük tovább. Hiszem, hogy az a hitelesség, amit a polgári oldal jelent, bizalmat adhat arra, hogy összefoghassunk egy fejlődő, barátságos, sokszínű városrészért. Ferencvárosért, természetesen.

Fogadóóra, egyéb információk

Polgármesteri fogadóórára jelentkezés az ügyfélszolgálati iroda teljes nyitvatartási ideje alatt lehetséges. A pontos időpontot az ügyféllel egyeztetik.
Telefon: 06-1-210-0311