Dr. Vas Imre  képviselő

Dr. Vas Imre

Országgyűlési képviselő
Jelölő szervezet: FIDESZ-KDNP
1966-ban születtem Budapesten. Családos vagyok, egy lánygyermek édesapja. 2007 májusától dolgozom Budapest 13-as választókerületének elnökeként, ill. 2010 áprilisától már országgyűlési képviselőjeként is. Jelenleg a pesterzsébeti képviselő-testület Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának elnökeként, valamint a választókerület országgyűlési képviselőjeként egyaránt arra törekszem, hogy a pesterzsébeti polgárok érdekeit maximálisan képviseljem, illetve jogi ismereteimmel a Fidesz frakció munkáját segítsem.
Mennyire elégedett Ön a képviselő munkájával? 2.57/5 (832 Szavazat)
1966-ban születtem Budapesten. Jelenleg is itt élek családommal: közgazdász feleségemmel és 2005. decemberében született Bereniké lányommal. A középiskola elvégzése után hat évig autószerelőként dolgoztam, majd több mint másfél évtizedig gépjárművezetést oktattam. Mindeközben elvégeztem a Budapesti Műszaki Egyetem műszaki szakoktatói főiskolai szakát. Másoddiplomásként 2004-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem jogi karán. A jogi egyetem elvégzése után egy ideig bírósági végrehajtóként tevékenykedtem, amíg önkormányzati képviselővé nem választottak. 2003-tól vagyok a XX. kerületi Fidesz tagja. A 2006-os önkormányzati választásokon Pesterzsébet 3. számú egyéni körzetében indultam képviselőjelöltként - mandátumomat listán szereztem. Ugyanettől az évtől elnökségi tagja is vagyok a XX. kerületi Fidesznek. A 2006-os országgyűlési és önkormányzati választások során Fidesz delegált voltam a helyi választási szervekben, valamint a felmerülő jogorvoslatok során a párt jelöltjeit képviseltem a felettes választási szervek előtt. Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke, a Budapest 13. számú Választókerületi Tanács javaslatára, 2007. május 30-i hatállyal kinevezett a választókerület elnökévé. A választókerület Ferencváros déli részét (József Attila lakótelep), illetve Pesterzsébet északra eső területét foglalja magába. 2010 áprilisában az a megtiszteltetés ért, hogy Budapest 13-as választókerületének országgyűlési képviselőjévé választottak. Jelenleg a parlamentben az Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottság tagjaként igyekszem kamatoztatni tudásomat. Képviselői munkám során arra törekszem, hogy mind a pesterzsébeti képviselő-testület Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának elnökeként, mind országgyűlési képviselőként egyaránt a pesterzsébeti polgárok érdekeit maximálisan képviseljem, illetve jogi ismereteimmel a Fidesz frakció munkáját segítsem. Kevés szabadidőmet a családommal töltöm. Továbbá szívesen olvasok, kirándulok és sportolok is (sajnos legtöbbször már csak elméletben – a tévé előtt), emellett politikai, gazdasági és jogi kérdésekkel foglalkozom.

Fogadóóra, egyéb információk

Helyszíne: Fidesz Iroda, 1203 Budapest, Kossuth Lajos utca 37/a vagy Fidesz Iroda, 1093 Budapest, Toronyház u. 3/b Előzetes időpont egyeztetés a 06-20-223-1801-es telefonszámon
Telefon: 06-1-285-79-23