Rogán Antal  képviselő

Rogán Antal

Országgyűlési képviselő
Jelölő szervezet: FIDESZ-KDNP
1972. január 29-én születtem Körmenden. A magyar-osztrák-szlovén hármas határ mentén nőttem fel, az apró Szakonyfaluban. Egészen 1990-ig a szigorúan őrzött határsáv miatt a világtól szó szerint elzárva éltünk. Még ahhoz is, hogy meglátogathassuk a szomszéd, szintén magyarországi faluban élő nagyszüleimet, határsáv átlépési engedélyre volt szükség, amit ráadásul havonta kellett érvényesíteni. A háromszáz lelkes faluban a mi családunknak is, akárcsak másoknak, a föld adott kenyeret. Itt élve hamar megtanulta az ember, mit jelent a munka becsülete, a szülőföld szeretete. Kaszáltunk, szénát gyűjtöttünk, arattunk, szőlőt műveltünk, mikor mi volt soron. Máig hálás vagyok a falumbélieknek és a szüleimnek azért, amit tőlük tanultam. Szüleim áldozatvállalása tette lehetővé azt is, hogy továbbtanulhassak.
Mennyire elégedett Ön a képviselő munkájával? 1.88/5 (2287 Szavazat)
A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemre jártam, s a Ráday utcai Széchenyi Szakkollégiumban laktam. Egyetemi éveim során új barátokra, igazi közösségre leltem. A közgazdász diploma megszerzését követően a Magyar Nemzeti Bank munkatársa és egy alapítvány titkára voltam. Szüleim annak idején tanárnak szántak, és bár életem más irányt vett, az egyetem befejezése után a Közgazdasági Egyetem óraadó tanára maradtam. A Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak alapítója vagyok. 1997 novemberétől a Fidelitas alelnöke, 2001-től 2003 májusáig pedig a Fidesz alelnöke voltam. A 2003-as néppárti átalakulás során megbíztak a belváros-lipótvárosi választókerület elnöki tisztségével. 1998 májusában a Fidesz országos listájáról kerültem be az Országgyűlésbe. 1999 márciustól frakcióvezető-helyettessé választottak, majd az informatikai és távközlési bizottság alapító elnöke lettem. 2002 októberében Belváros-Lipótváros önkormányzatában szereztem mandátumot, ahol a Fidesz–KDNP frakciót irányítottam 2004 decemberéig. A 2006-os országgyűlési kampányt a Fidesz kampányfőnökeként dolgoztam végig. 2006 őszén a belvárosiak bizalmából a kerület polgármesterévé választottak.

Fogadóóra, egyéb információk

Előzetes, telefonon vagy e-mailben történő bejelentkezés szerinti időpontban a Polgármesteri Hivatalban.
Telefon: 06-1-872-7201
Adatvédelmi elvek | Moderálási elvek | Rendszerismertető | Impresszum | Kapcsolat | Created by Art Legion Kft. | Honlapüzemeltetés, tárhelyszolgáltató: Euro Bioinvest Kft.