Kezdőlap > Közép-Magyarország > Budapest > 04. kerület, Újpest > Wintermantel Zsolt képviselő
 Wintermantel Zsolt  képviselő

Wintermantel Zsolt

Polgármester
Jelölő szervezet: FIDESZ-KDNP
Wintermantel Zsolt 37 éves közlekedésmérnök, mérnök - közgazdász vagyok. Feleségem, Wintermantel Adrienn, pszichológia szakon diplomáját tervezi, jelenleg kisfiammal GyES-en van. Újpesten fejeztem be az általános iskolát és az Újpesti Műszaki Szakközépiskolában lettem kitűnő eredménnyel információ és számítástechnikai technikus. A Budapesti Műszaki Egyetemen kiváló minősítésű oklevelet szereztem, két évig voltam Köztársasági ösztöndíjas, diplomatervemért elnyertem az Ipari és Kereskedelmi miniszter oklevelét és a Közlekedéstudományi Egyesület első díját.
Mennyire elégedett Ön a képviselő munkájával? 3.21/5 (1874 Szavazat)
Tanulmányaim folytatásaként a közlekedéstudomány doktori programban vettem részt, majd megszereztem a Master of Business Administration menedzserdiplomát, mellyel együtt a Rochester Institute of Technology és a State University of New York at Buffalo oklevelét is megkaptam. Életemet meghatározza közösségi, politikai érdeklődésem. Szerencsémnek tartom, hogy több, mint tizenkét éve lehetőségem van gyakorlatot szerezni szervezetek vezetésében, ellenőrzésében. Egyetemi éveim alatt a hallgatói mozgalom aktív szereplője voltam, két évig láttam el a Műegyetem hallgatói önkormányzatának elnöki tisztét és elnökségi tagja voltam a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának. Az egyetemi polgárokért végzett közösségi munkámért először Rektori Dicséretben, később az "Egyetemi Ifjúságért" kitüntetésében részesültem. Jelenleg is az Egyetemen dolgozom, a Műegyetemi Kiadó vezetője vagyok. Korábban az Egyetem ifjúsági szolgáltatásaival foglalkozó szervezetének kialakításában, beindításában és öt éven keresztül az irányításában vettem részt. Munkám mellett számos civil szervezetben tevékenykedtem. Több évig láttam el vezető tisztséget a Műegyetem ifjúsági egyesületében és hallgatói alapítványában. Közel két évig dolgoztam a diákok részére országos kedvezményrendszert kialakító közhasznú társaságban. Egy évig vettem részt egy nemzetközi környezetvédelmi alapítvány programjában és tagja voltam a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának is. Munkatársa és két évig elnökségi tagja voltam a Drog Stop Egyesületnek, mely szenvedélybetegeknek és családjainak biztosított 24 órás telefonos segélyszolgálatot. Tagja voltam egy újpesti székhelyű kábítószerellenes alapítvány kuratóriumában, valamint részt vettem a Kormány által alapított Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány kuratóriumának munkájában is. 1990-ben lettem tagja a Fidesznek. Jelenleg az újpesti csoport alelnöke vagyok, korábban elláttam az elnöki teendőket, több éve részt veszek a Budapesti Választmány munkájában. Részt vettem a Fidelitas megalapításában, két éven keresztül voltam a budapesti szervezet elnöke. Lakóhelyemen is aktív közösségi életet élek. 1994 óta az Újpesti Önkormányzat Városfejlesztési Bizottságának tagja, 1998 és 2002 között az Észak Pesti Ingatlan- és Térségfejlesztési Rt. igazgatósági tagja voltam. Részt vettem számos kerületi fejlesztési programban, folyamatosan figyelemmel kísérem az észak pesti régió fejlődését. A 2002-es önkormányzati választáson a budapesti polgárok bizalmából a Fővárosi Közgyűlés tagja lettem, ahol azóta is képviselem Őket. A Fidesz sikeres Európa Parlamenti választása után 2004-ben lettem a Magyar Országgyűlés képviselője egészen a 2006-os választásokig. A Fővárosi Közgyűlés Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Bizottságának alelnökeként a városi szolgáltatásokkal, parkolással, tömegközlekedéssel kapcsolatos ügyek felelőse vagyok.

Fogadóóra, egyéb információk

Minden hónap második szerda, 18-19, FIDESZ Iroda Árpád u. 56. I.emelet.
Adatvédelmi elvek | Moderálási elvek | Rendszerismertető | Impresszum | Kapcsolat | Created by Art Legion Kft. | Honlapüzemeltetés, tárhelyszolgáltató: Euro Bioinvest Kft.