Kezdőlap

Keresés az oldalon

Utolsó hozzászólások
Kezdőlap > Országos lista > Farkas Flórián képviselő
Megosztás

Farkas Flórián

Országgyűlési képviselő
1957. szeptember 4-én született Tiszaroffon (Szolnok megye). Nős, három gyermeke van.
Iskolái elvégzése után építőipari munkásként dolgozott. 2001-ben beiratkozott az ELTE Jogi Kar Politológia Szakára, ahol 2005-ben szerzett egyetemi diplomát. Ezt követően 2006 végéig ugyanitt óraadó oktató volt.
Jelölő szervezet: FIDESZ-KDNP
Mennyire elégedett Ön a képviselő munkájával? 1.6/5 (1370 Szavazat)
Iskolái elvégzése után építőipari munkásként dolgozott. 2001-ben beiratkozott az ELTE Jogi Kar Politológia Szakára, ahol 2005-ben szerzett egyetemi diplomát. Ezt követően 2006 végéig ugyanitt óraadó oktató volt.

1983-tól bekapcsolódott a roma közéletbe. 1985-től a Szolnok Megyei Cigány Koordinációs Bizottság tagja, civil foglalkozása pedig a Szolnoki Városi Tanácsnál cigánycsalád-segítő. 1987-től az Országos Cigány Tanács titkára. 1989-től a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetségének főtitkára. 1991-től a Lungo Drom érdekvédelmi cigányszövetség alapítója, először főtitkára, majd elnöke. 1994-től a Roma Szervezetek Érdekegyeztető Tanácsa ügyvezetője. 1995-től 1999-ig az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat, majd 1995-től 2002-ig az Országos Cigány Önkormányzat elnöke. A Lungo Drom című folyóirat alapítója és ma is felelős szerkesztője. 2003. március 27-én harminc regionális cigány szervezet, valamint a Lungo Drom kilencszáz tagszervezetének bevonásával Cigány Önkormányzatok Országos Szövetsége néven új szervezetet alapított, mely szervezet Szövetségi Tanácsának elnökévé választották.

2001. december 21-én a Lungo Drom elnökeként egyik aláírója volt annak a választási megállapodásnak, amelyet a Fidesz, az MDF és a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség kötött. A választási együttműködés célja a cigányság integrációjának elősegítése, a cigánypolitika eredményeinek megőrzése, amelynek része és feltétele a cigányság országgyűlési képviseletének biztosítása.

2002. áprilisban a Fidesz országos listáján szerezte országgyűlési képviselői mandátumát. 2002. májusától frakcióvezető-helyettes. A 2002. őszi önkormányzati választásokon a szolnoki városi közgyűlés tagjává választották. 2004. március 8-án a holocaust roma áldozatainak nemzetközi és hazai kárpótlását vizsgáló bizottság tagjává választották. A 2006. évi országgyűlési választásokon országos listán szerzett mandátumot. 2006. május 30-tól az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagja.

Fogadóóra, egyéb információk

Nincs megadva...

Üzenjen, szóljon hozzá

Hozzászólás
Név: E-mail:
Adja meg a lenti mezőben az ellenőrző kódot
(kisbetű/nagybetű érzékeny)
A képviselő elektronikus elérhetősége nem ismert, az üzenetet nem tudjuk kézbesíteni! (csak az oldalon jelenik meg)
Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja! Ön a(z) 54.167.182.201 IP címről szól hozzá.
[Első oldal]« Előző oldal 1 2 Következő oldal » [Utolsó oldal]
71.Anonimválasz2014.12.13 02:25:26
Nem képviseled a romákat csak önmagadat!!!
70.rodrigválasz2014.11.28 17:16:24
szépjonapot énazegyiksértetjevagyok aki1ével ezelötrészvet 1programába bekerültem aba nagykönyve?? munkaletigérve?? kéreazonal vegye felvelem akapcsolatot mert hanem másigicsegetkérek de anak nemlesz jovége
69.Kara Lajosneválasz2014.11.23 09:02:15
Tisztelt Farkas Florian Képviselo Úr!


Ön bennünket képvisel a Parlamentben, a mi érdekeinket kell, hogyvédje ezért adtunk Önnek felhatalmazást mi választópolgárok.Ezért intézzük Önhöz e levelünket és kérésünket .A legfontosabb kérésünk Önhöz, hogy a gyalázatos forintosításról szóló törvényt ne szavazza meg. A devizahitelek piaci árfolyamon történo forintosítása a lakosság uzsora általi kivégzése, aminek katasztrofális társadalmi következményei lesznek Ha Ön ennek tudatában és kérésünk ellenére ezt a gyalázatos törvényt megszavazza, méltatlanná válik a tisztségére, méltatlanná válik arra, hogy magyarnak nevezze magát, mert ezáltal közremuködové válna a magyar nép kiirtásában, haza- és nemzetárulóvá válva. Szeretnénk felhívni a figyelmét arra,hogy a 2014/XXXVIII törvény hatályba lépése elott már több tízezer per indult a bíróságokon, melyek által képesek voltunk és ma is képesek vagyunk arra, hogy bebizonyítsuk az igazunkat. S mindezt tehetnénk úgy,hogy nem lenne szükség senki adóforintjaira. Ám a törvénnyel kiemeltek néhány érvénytelenségi okot a szerzodésekbol, és megakadályozták a beadott perek tárgyalását, úgy, hogy mindezen ido alatt a kamatok tovább növekszenek. Szeretnénk felhívni a figyelmét, arra a durva csúsztatásra, melyet Varga miniszter úr állított. Szerinte a Kúria jogegységi döntése egyértelmuen fogalmazott, és az árfolyamkockázat az ügyfelet terheli. A Kúria szerint viszont /2/2014.PJE/"E rendelkezés tisztességtelensége csak akkor vizsgálható és állapítható meg, ha az általánosan tájékozott, ésszeruen figyelmes és körültekinto átlagos fogyasztó (a továbbiakban: fogyasztó) számára annak tartalma a szerzodéskötéskor – figyelemmel a szerzodés szövegére, valamint a pénzügyi intézménytol kapott tájékoztatásra is – nem volt világos, nem volt értheto. Ha a pénzügyi intézménytol kapott nem megfelelo tájékoztatás vagy a tájékoztatás elmaradása folytán a fogyasztó alappal gondolhatta úgy, hogy az árfolyamkockázat nem valós, vagy az ot csak korlátozott mértékben terheli, a szerzodésnek az árfolyamkockázatra vonatkozó rendelkezése tisztességtelen, aminek következtében a szerzodés részlegesen, vagy teljesen érvénytelen."Ezek szerint csak akkor lehet a fogyasztóra terhelni az árfolyamkockázatot, ha megfelelo és teljes köru tájékoztatást is kapott. Mi nem hatalmaztuk fel Önöket, hogy bármilyen formában belenyúljanak a szerzodésünkbe melyet a bankkal kötöttünk, úgyhogy ha ebbol kárunk lesz, azt peres úton fogjuk érvényesíteni Önökkel szemben. Ebbol az következik, hogy ez ügybol kifolyólag igen nagy számú kereset fogja elborítani a bíróságokat. Gondolják meg a fentieket mielott megnyomják a gombot.
Kara Lajosne
68.Irimie Zitaválasz2014.11.19 21:54:23
Tisztelt Farkas Flórián Képviselő Úr,
Felhívom szíves figyelmét, hogy NEM HATALMAZTAM FEL RÁ, HOGY A BANKKAL KÖTÖTT SZERZŐDÉSEM ÁTÍRJA, ezért kérem a Devizahitel forintosításáról szóló törvényjavaslatot ne szavazza meg! Amennyiben megszavazza ezt a gyalázatos törvényjavaslatot -ami egyszerű népnyúzás-, pert indítok Ön ellen külföldön, mivel nem az esküjének megfelelően gyakorolja képviselői tisztségét. A szerződésem semmis mivel a HPt valamint a PTK. szabályait sérti, egyúttal pedig miután 2/2014 PJE Kúria jogegységi döntésben írott azon feltétel, hogy nem volt az árfolyamkockázatról valós tájékoztatás, ezért tisztességtelen velem szemben ezt alkalmazni. Jogaimat haladéktalanul érvényesíteni kívánom, ezért követelem a perek leállításának azonnali feloldását! Tisztelettel, Irimie Zita
66.Anonimválasz2014.10.07 15:40:19
Fölösleges.
65.judykaválasz2014.09.08 07:03:50
hogy lehet azt hogy itt kazincbarcikaba van vagy volt egy elnök aki a kisebbségi pénzek lenyerte és saját magáre fordita az embereknek nem volt se husvét se beiskolázás se karasony nem kaptak segitséget az elnöktol a ki nagy elemérnak hivjak kéne utána nézni hova lett a sok pénz mint kapott nagy elemér ö most mindent tesz hogy megnyerjen a választást nem számit korrekt vagy nem

köszönöm
64.Anonimválasz2014.08.28 14:34:21
tisztelt kpviselö úr azt szeretném kérdezni öntöl hogy az idei roma kissebségi válaszásokon hány jelölt indulhat. az itteni jegyzö szerint csak 5-ember jelöltethetimagát a lányom is szeretett volna indulni de a kissebségi elnök nmirta alá z ajánlását mert mr megvan az 5 fö a családjábol TISZTELETTL.KÁRÁSZ JÓZSEF LÚZSOK.{KARASZ.J@FREEMAIL.HU}
63.ELEKTRO-STAMM KFT.válasz2014.06.25 09:08:46
Tisztelt Farkas Flórián Úr !

Nem tudom,hogy ismerik e a \" Jurás Ügyet \" ,de mindenesetre felháborító a megnyilvánulása,viselkedése.

Egy önkormányzati képviselő nem viselkedik így,nem viselkedhet így !

Azóta mint Ipartestületi elnök is leszerepelt.

Lenti weboldalon olvasható 2 eset,amiben Jurás vastagon benne van .........

http://jog-etika.atw.hu


Kinek jó ez ?


Tisztelettel : ifj.Stamm József
ELEKTRO-STAMM KFT.
www.elektro-stamm.com
62.váradi rudolf válasz2014.03.29 08:21:30
tisztelt elnök ur a borsodnádasdi városi cigány kisebbségi képviselők ezek egy családi tagokbol alnak mindez abolfakad hogy megváltoztak a cigány törvények azal hogy hogy csak cigányok szavazhatnak cigány képviselöknek nos itvan ez az eset városunkban közel 500 cigány él és eböl közel 100 fő regisztraltata magát de lehet hogy csak 50 fő nos a töbségi enberekneksem tetcszik mert nekiksem jo ha nincs kontaktus a kétfél köszt a problémakat nem tudják orvosolni nincs fogado nap ezek csak a pénzért valalták a képviselőséget nekem panaszkodnak a heji elnöknek mindegy hogy kinyer ha az mszp vagy a fidesz a minap beszélgetem vele hogy őt nem érdekli semisem szovátete farkas félix nevét is hogy regisztraltasa magát ciganynak mertcsak ugy tud bejutni képviselőnek ő asztmonta nekem őtnemérdekli semi csak a heji dolgok mert csak hejileg tudnak segiteni neki énmontamneki hogy az uniós pénzeket csak a örszágos cigany önkormányzaton keresztül lehet lekérni mert ezel fenyegetemeg a farkas félix ha nem jelölteti magát nem ad pénzt elnök ur ez az enber nemvaló vezetőnek de tudnék mást is mondani amivel az egyik testvére dicsekedet nemis akarok eben belefojni én anak idején 8 évig voltam képviselő és bizotsági tag az egéségügyi és a szociális terén én kivettem a részem dolgosztam a ciganyságért de bele fáradtam egyutal köszönömszépen a programjaikat csak igy továb üdv váradi rudolf
61.Öreg Kocaválasz2014.03.28 08:22:49
Flóri ! Miért hiányos az önéletrajzod, bizonyos időszakokon átugrottál, jó lenne tudni hogy miért ? Én a horngyufa előtti időkre gondolok !
60.Szendrei Ferencválasz2014.02.11 16:57:24
Tisztelt Farkas Florian ur!


Szendrei Ferenc vagyok Bp xx. -i lakos. Nekem es csalaldomnak azaz 11 gyerekemnek , hihetetlen hogy a Holokausz emleknapon meg maga se szolalt fel. Azert a 300.000 elhurcolt cigany emberekert, pedig ha jol tudom maga Magyaroraszagon elo osszes ciganynak a miniszterenek mondja magat .
Jo lenne a Parlamentbe neha az erdekunkbe azaz a ciganyok erdekebe felszolalna.
De ha nem tudd beszelni vannak fiatal tanult roma emberek vigye magaval oket, es beszeljenek maga helyet.
A parlamentbe mikor szukseg volt ra a magyar ember vedte meg a ciganyokat Kontral Karoly.
Maga meg se szolalt.
Erot egeszseget kivanok maganak es csaladjanak!!!!
59.csonka orsolyaválasz2013.12.29 10:34:25
Tisztelt Farkas Flórián!
Először is meg szeretném köszönni,hogy megbízott e feladat elvégzésében,a Lungo Drom ösztöndíj program,aláirásának gyüjtésében,de sajnos koházban töltöttem két hetet és nem volt időm elvégezni feladatomat időben,viszont két nap alatt sikerült aláirásokat gyűjtenem,így csak január elején ér Önökhöz a levél ,remélem még nem lesz késő,mégegyszer elnézést kérek a feladat elkéséséért!!!
Tisztelettel: Csonka Orsolya
58.igazmondoválasz2013.11.26 13:12:45
SOS. Kérek mindenkit aki tud segítsen egy kiskorú gyermek életét megmenteni. Aki önhibáján kívül lett áldozat. Az interneten jó pénzkeresetet ígérve csalják csapdájukba a jóhiszemű fiatalokat egy (nemzetközi számítógépes bűnszervezet) Tömeges videók feltöltése,az álca ezután beszervezik be maguk közzé őket ahonnan már menekülni sem tudnak. (kábítószer hálózat) rá szoktatják őket a kábítószerre majd fajtalankodásra is kényszerítik a védtelen gyermekeket. A kínok-kínját állják ki menekülni sem tudnak közölük mivel a háttérben a hatósági szerv fedezi a bűnszervezetet! Tűrni, és szenvedniük kell,és mindent tagadnia mert azzal zsarolják őket ha szólni mer börtönbe juttatják.
Hitelekbe kölcsönökbe hajszolják családokat adósítanak el gyerekkel együtt. Amikor már teljesen tönkre tették, és már nem veszik hasznát, az öngyilkosságba üldözik úgy álcázva mintha önmagával végezne.
Magunkra vagyunk hagyatva ebben a nagy bajban ügyvéd általi védelemre lenne szükségünk sürgősen, hogy megtudjuk menteni a gyermek életét.
Megyén belül ejtették eltusolták, az ügyet nyomozás nélkül le zárták, annak ellenére, hogy számtalan bizonyíték van a bűnszervezetről is. Megtiltották, hogy sem panaszt sem feljelentést nem tehetek ez ügyben.

Tel: 06-20/2757201
57.Medve Istvánválasz2013.11.20 14:36:36
Tisztelt Képviselő úr!Idő rövidsége miatt szeretnék Önnel személyesen találkozni. Nagyon fontos lenne a választások miatt is.Vállalkozásommal több száz fő állású munkahely megteremtésével foglalkozunk.Ezek mellett több mint tízezer őstermelő csatlakozására nyújtanánk lehetőséget plusz több tízezer új őstermelő csatlakozhat programunkhoz.Emelet ha vállalkozásunk beindul száz vagy több száz millió Ft értékben tudunk az éhezők és munkanélküliek részére főleg a kisebbségnek önköltségi áron bolti ár feléért friss húsárut biztosítani.És a legfontosabb ha a kisebbség gondja nem oldódik meg rövid időn belül az még nagyobb gondokat ad a kormánynak. Mi ebben szeretnénk segíteni részükre munkahelyet és megoldást életkörülményeik javítására.Sürgős választ.
56.György István Péter válasz2013.10.31 07:05:04
Nyílt levél a Magyar Parlament Országgyűlési Képviselőihez
Tisztelt Országgyűlési Képviselők!
A híradások szerint 2014. január 1-től központilag 2,4%-os nyugdíjemelésben részesülnek az arra jogosultak. A nyugdíjasok nagy hányada százezer forint alatti nyugdíjból él. Sajnos nem ritka közöttük, aki ötvenezer forintból tengeti életét, e rétegek társadalmi leszakadása tovább folytatódik. Az Önök kezében van a változtatás lehetősége! A lakhatásra, villanyra, a gázra, a gyógyszerre, az élelmiszerre, orvosi ellátásra e nyugdíjak alig biztosítanak fedezetet. A kisnyugdíjasok tömeges további elszegényedésének megállítása érdekében fordulok Önökhöz!
Tisztelt Országgyűlési Képviselők!
A jelenlegi nyugdíjrendszer ellentmondásos, átalakítása megoldást jelenthet a mélyszegénységben élő nyugdíjasok felzárkóztatása érdekében. A nyugdíjrendszer reformja elkerülhetetlen, ez társadalmunk közös érdeke. A magasabb nyugdíjak esetén az éves emelés mértéke akár nyolc-tíz vagy többszöröse is lehet az ötven- százezer forintnál nem nagyobb nyugdíjra eső emelési összegre vetítve. A megoldást az jelentheti, ha a százezer forint fölötti nyugdíjak emelési mértékét sávosan csökkentenék a kettőszázezer forint nyugdíj határig. E határ felett a jelenlegi gazdasági körülmények között további emelésre nem kerülhet sor. E százezer forint felett felszabaduló összeg kerülne visszaosztásra a százezer forint vagy az alatti nyugdíjak felzárkóztatására. Annak mértéke sávosan történne úgy, hogy a legalacsonyabb nyugdíjak jelentősebb emelésben részesüljenek. Néhány év alatt így azok elérhetik a kilencven-százezres szintet. Ez a minimum követelmény, mindössze háromszázharminchárom euro havonta, ez jelentheti a mai körülmények között az alsó küszöböt!
Van további lehetőség is! Ez az Önök mértéktartására van bízva! A forrását az országgyűlési képviselői költségtérítés minimálisan ötven százalékkal történő azonnali csökkentése jelenthetné. Ez jelenleg másfélmilliárdos nagyságrendet jelente, ami az alacsony nyugdíjak további felzárkóztatására biztosítana fedezetet. A bemutatott módszerek egyike sem jelent további többletkiadást az államháztartás vonatkozásában. Kizárólag Önöktől vár el toleranciát és mérsékletet saját javadalmazásuk csökkentése vonatkozásában! A nyugdíjrendszerünk átalakítására adott a kormányzati minősített többség, a törvény módosításának nincs akadálya! Könnyen belátható, hogy a gazdasági világválság nagy terheket jelentett mindenkinek, de különösen sújtotta az alacsony jövedelműeket, a kisgyermekes családokat és nem utolsó sorban a kisnyugdíjasokat. Ma a nyugdíjasok többsége-bár hangjukat nem nagyon hallatják- mélyszegénységben él. Elérkezett az idő jobban megbecsülni országunkban az egyszerű, több évtized kemény munkája után megfáradt idős embereket életük utolsó szakaszában! Kérem Önöket e levélben felvetett megoldásra váró kérdéseket szíveskedjenek szívügyüknek tekinteni és támogatni! A nagy számban-szegénységben élő nyugdíjasok számítanak Önökre, a segítő kezekre várnak! Reménykednek abban, hogy nem csak a választás néhány napjára válnak fontossá, hogy szavazataikat begyűjthessék!
Várják azt is, hogy lesz-e Önök között legalább egy képviselő, aki felveti e kérdéseket a Tisztelt Házban!
Szombathely, 2013-10-31
Tisztelettel:
György István Péter magyar választópolgár
(Szombathely)
55.KKválasz2013.10.29 15:20:25
Tisztelt Farkas Flórián!
2013 október 23-án a közel fél-egy millió magyar ember akik a lengyelekkel,erélyiekkel Orbán Úr beszédére volt kíváncsi Magyarországon a Hősök terén,az alábbiakat elfelejtette,hogyan élünk,és mit tett elmúlt években a fidesz ellenünk népe ellen,íme:
1.A magyar minimálbért 2010 után megadóztatta a fidesz.A minimálbér ma nettóban 64190 forint/hó/fő Magyarországon.Közel 1,5 millió fő minimálbéres a majd 4 millió dolgozóból hazánkban.
A szegényekből húz hasznot a magyar állam,aki a fidesz párt.
2.Hangoztatja a kormány folyton,hogy Magyarország jobban teljesít,például az átlagbér terén,mondják itt ők,miközben számtalan európai országban több a minimálbér,sokszorosa a magyar átlagbérnek,élhetőbb életet nyújtva ott,nem úgy hazánkban.
3.Több millió dolgozó fizetése Magy-on sosem volt 150 ezer forint,azaz átlagbér szintű,főleg 100 ezer forint alatti nettóban havonta.Ebből éljenek meg idehaza a magyarok éveken át,gondolja a fidesz.
Ez a fidesznek,békemenet szervezőinek a munka becsülete lenne,amit a magyarok itt keresnek havonta?
És még Orbán Viktor máskor kijelentette az itteni nyilvánosság előtt,hogy mindenkit hazavár külföldről,mire?
4.A mai kormány százezreknek a munkanélküliekből lévőknek csak a közmunkát tudja biztosítani,2010 óta,mint előde tette.Sokunk közmunkáról közmunkára tudott csak menni korábbi években vagy manapság,mert a hátrányos térségekben nincs semmi munka lehetőség.
5.November-április között 200 ezer főt von be a téli közfoglalkoztatásba a fidesz rezsim,hangoztatta október 24-én Dr.Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár Magyarországon a nyilvánosság előtt,és hogy milyen nagy a jelentkezés,igény erre,említette.Éljen meg ő ebből,a napi 8 órával havi nettó 49000 forint,a napi 6 órával havi nettó 37000 forint csak,ami utóbbi alig több 100 eurótól 1 fő esetében.
A bruttó közmunka bér hazánkban 75 ezer forint körüli,és messze elmarad a minimálbértől.
A magyar kormány ezt munkának meri nevezni évek óta,éltetik,mert nem az ő sorsuk,hanem a polgároké,és élhetőbbnek nevezték máskor hazánkban ha tartunk kecskéket,tyúkot,disznót,ezt üzenték a népüknek,ez az Orbán hatalom.
6.A magyar áfa a fidesz által lett 25-ről 27 %-os,még 2012-ben,ami Európában a legmagasabb,mindenre ez van kivetve.Élhetetlen a magyar népnek,miközben az állam nyerészkedik,profitál belőle éveken át.
7.A rokkantnyugdíjas polgárokat 57 éves kor alatt ők a fidesz küldte felülviszgálatra,sokaknak elvették havi kevéske járandóságát,miközben sehová nem vették fel dolgozni,még kormányzati kedvezmény hatására sem.Többen öngyilkosok lettek.
8.A magánnyugdíj pénztár terén számtalan magyar pénze elveszett korábbi években a fidesz döntése kapcsán,és a nyugdíjkorhatárt elérve a nyugdíjak léte évtizedek múlva bizonytalan lett ezáltal.
9.A kormány csak a magyar pedagógusokat,orvosokat emeli ki utóbbi években akik a középosztály,nekik életpályamodel lesz és lett kidolgozva,és akár egyszeri 30 %-os béremelés jár nekik,miközben a két kezű magyar munkaerő,szakmunkák semmit sem érnek,a kormány alá ásta mindig ezen réteget,miközben mások szintén élnének hazánkban,nem csak egyes társadalmi réteg.
10.Az alapvető élelmiszerek már biztos,hogy 2014-ben nem lesz a kisebb áfával,pedig a kormány korábban ezt igérte,bár csak húsra,így mindenre marad a 27%-os,sajnos ez a népnek rossz.
11.A tranzakciós illeték hatására a hazai bankok áthárítottak korábban a lakosságra,a bankadót korában lenyelték,de ezt már nem és egyszerre emeltek a lakossági folyószámlák költségein,ez a keveset keresőknek rosszabb.
12.Több százezer hazai munkanélküli van,közöttük rengeteg tartós munkanélküli,mint én és sokan,szakképzettek és szakképzetlenek egyaránt Magyarországon.
13.A hátrányos térségekbe továbbra sem érkezik Magyarországra külföldi befektető,hiába szónokol és jelenik meg sok országban a világon a magyar kormányfő.Ha egy-egy érkezik hazánkba,csak olcsó munkaerők vagyunk nekik,mint idehaza a vállalkozóknál.
14.A közfoglalkoztatást a kormánynak esze ágában sincs megszűntetni hazánkban,és máskor Pintér Sándor belügyminiszter kijelentette a nyilvánosság előtt,hogy a külföldi országok kormányai szintén beveteik,mint itt évekkel ezelőtt.Erre utaló jelet külföldről még nema hallani,pláne nem alacsony bérért.Más országban a segély több mint hazánkban a minimálbér.
15.Több tízezer hajléktalan szenved telente Magyarországon,félnek szállókon lenni,utcákon lassan,éheznek naponta,büdösek,nélkülöznek,sokuk már 10-15 éve így él.
Mára szintén csak melegedőt ha kapnak a kormánytól,mint 1990 óta,amikor kezdtek megjelenni a minden napokban utcákon.A fidesz újabb szabálysértési törvényt fogadott el ezen polgárokra,ezzel újfenn bűntetve őket,már az utcákról üldöztetve vannak a közteresekkel ezáltal,miközben nappal a melegedőkben nem lehetnek,mindig csak éjjel a hidegekben.
16.A segély mértékét Magyarországon a fidesz vitte le 28500 forintról 22800 forintra,ami 1 főnél nem több havonta 75 eurótól.Miközben több mint 600 ezer fő állástalan él hazánkban,és ennyit közfoglalkoztatásba sem vonhat be a fidesz kormány.Vidéken nem sok a választásunk,segély vagy a közmunka évek óta,de egyik se sokat fizet,kevés a havi megélhetéshez XXI-dik században 2013-ban.
17.Állandóan a bankokat szidta a fidesz hazánkban,mikor a bankadót éveken át tőlük szedi be a magyar állam,ezzel is több bevételre tesznek szert.
18.A rezsicsökkentés árát a nép 2014-es hazai választások után fogja megfizetni,a közel 10 milliós ország.
19.A fidesz szerint 2013 vége felé a magyarok jobban élnek havi szinten,több marad a zsebben.
Önök elhiszik,hogy jól élnek a magyarok Magyarországon?Én nem és tudom mi az igazság,hiszen itt élek máig.
20.A fidesz vezette be korábban a magyar ebadót kutyák esetében,miközben sokaknak enni sincs már hó vége felé itt,és sok településen máig rengeteg a kóbor eb,probléma nincs megoldva ezáltal.
21.A magyar nemzeti konzultációs leveleket 2010 óta küldözgeti a magyar kormány polgárainak közpénzen,ami mára közel 4 milliárd forintra rúg,és erről még egy népszavazás sem lett kiírva,hogy a magyar nép szeretné e,és jobb lesz e szerintük ezáltal az életük minden napjai.
22.A fidesz számtalan stadion építtetésről számolt be Magyaroszágon az elmúlt egy évben a nagy nyilvánosság előtt,ami 200 milliárd forint lesz ha nem több,számoltak be erről korábban.
Valószínű közpénzből épülnek meg,vagy a 100 magyar leggazdagabb ad bele pénzt a fidesznek,esetleg a békemenet szervezői,akik milliárdosak.Népszavazás erről sem volt,pedig sok milliárdról van szó,miközben sok a szegény magyar,több millió fő.
23.Felcsút Magyarországon mára lassan felvirágzik,ez az Orbán települése,ahol ő szintén lakik.Miközben sok hazai hátrányos térség települései tovább épülnek le,és elöregedik a lakossága.
24.A békemenet szervezői,az ezen résztvevők és a fidesz korábbi beszédében az EU ellen beszéltek hazánkban,miközben az EU-tól érkezik a magyar kormány számláira a több milliárd eurós pénz,amit szemrebbenés nélkül elfogad a kormány itt.
25.Mára sok a napi stresszben élő magyar polgár,családok mentek tönkre,elváltak többen,öngyilkos lett sok,sok családnak gyereke sem lehet,így a családi adókedvezményt sem vehetik igénybe,amit a kormány mostanában harangozott be.
26.Több százezer magyar gyermek éhezik Magy-on,mára az alacsony családi bevételek miatt!Több családban mindkét szülő közmunkás.
27.Kígyózó sorok vannak szerte az országban Magyarországon évente,ősz-tél között,sok éve tapasztalható ez már,erről a magyar média többször számolt be korábban.
Egy tányér meleg ételért sorakoznak sokszor,többség a magyar fővárosban a Blahánál.karácsony előtt gyerekesek a többség,szívszorító látvány a televízióban látni.
28.A magyar kilakoltatás máig nem szűnő probléma,évente december 1-től nem lakoltatnak ki senkit,de csak márciusig,ezután előről kezdődik minden,a kilakoltatások sora rendőri karhatalommal hazánkban.
29.A magyar társadalom jelentős része sosem jut el a felnőttek közül színházba,moziba,operába,étterembe,mert máról-holnapra élnek,még a hazai rezsicsökkentések mellett ugyanúgy.
30.A hazai társadalomnak jelentős része nem tud félre tenni,mert nincs nekik miből,pedig kellene az idős napjainkra.
31.A magyar felsőoktatást a fidesz tette fizetőssé,sok fiatalnak ezáltal Magy-on elérhetetlen,hiába jó képességű sokuk.Sok magyar örül ha havi szinten valahogyan megél.
32.A sportot szintén említi kormányunk utóbbi években a polgárainak,miközben sokunknak erre nincs pénze,és 3-4 műszak mellett sem ereje,se ideje,sokuk már estére elfárad ehhez.
33.Az egészséges étkezésekről ugyanúgy sokat szónokol a kormány hazánkban,de az egészséges étkezés számunkra elérhetetlen,elég sok magyarnak,hiszen drága minden,a bérek pedig alacsony más országnak polgáraihoz képest.
34.Több százezren hűségesen követik a békemeneten vonulókat,fideszben vakon megbíznak,miközben az életüket ezen kormány sem fogja megváltoztatni.
35.Számtalan sms-t és telefont intézett a polgárokhoz a békemenet szervezők október 23-a előtti napokban,de sok a milliárdjai Széles Gábornak,Fritcz Tamásnak,Bencsik Andrásnak,az ECHO TV szintén az övéké.
36.A hazai nemzeti dohányboltok megnyitásával a fideszhez közeliek jártak jól,és a várt siker sincs meg,hiszen a tinik idősebbeket küldenek be dohány termékekért ezen boltokba.
Külföldön ilyen boltok sem nyíltak,egyszerűbb lett volna a hazai dohánygyárakat megszűntetni,ezáltal csökkentve a cigarettázást Magyarországon.
37.Dugó díj,autópályadíj,parkolási díj rengeteg jövedelmet kivesz a magyar emberek kevéske jövedelméből,igaz csak az autósok életében,nekünk az nincs.Ez sem jutott eszükbe a Hősök terén lévő szimpatizánsoknak Orbánt hallgatva.
Magyarország mára több részre tagolt társadalommal lévő ország,sok-sok igazságtalansággal a minden napokban.A facebookon sok magyar nem meri ma sajnos megírni véleményét,aggodalmait,mert féltik munkahelyüket.Én 35 éves tartós munkanélküli férfi vagyok,2008 szeptemberétől,több szakmával,érettségivel,és én a közösségi oldalon sem féltem soha megírni a véleményemet ezáltal.Segélyt kapok,jövőre már egészségügyi ellátást sem,mert idén nem jelentkeztem a közmunkára Magy-on!Máskor minek mentem erre,kiút ebből nincs,kicsi része kap egyszer a közmunkásokból valódi termelői munkakört vállalkozóknál.
38.A magyarországi 36 ezer esküvőre 2012-ben 22 ezer vállás jutott,közölte egy hazai média Napló című műsora.
39.A magyar hajléktalanokra 11 ezer férőhely vár a téli időszakban,és erre 8 milliárd forintott szán a kormány,közölte a fidesz nyilvánosság előtt.A 11 ezer hajléktalantól sokkal több lehet a hazai utcákon,többségük Budapesten,akik tisztességes otthonra,szociális lakásokra várnának,nem téli melegedőkre tömeg szállásokon a XXI-dik században.Az egészségüket a túlzsúfolt szállásokon sem a kormány,se a szociális munkások nem tudják megóvni manapság,hiába való a küzdelem a szállások bővítése.A mai tettek kevésnek bizonyulnak a hajléktalan sorsok jobbá tétele iránt.
40.A magyar pártok között hatalmi harc folyik már,és egyre rosszabb,a parlamentben szintén ez megy és nem a polgárokért vannak egyesek.Ellenzéki pártok összefogást sürgetnek hónapok óta,de semmi jele.
Magyarország olyan ma mint ha csak a fidesz és az mszp között zajlana a választásra való kampány,és a polgárok többsége csak ezt a két pártott különbözteti meg,rájuk szavazna,miközben ők már leszerepeltek szerintem.A fidesz a külhoni magyarokkal szeretné a 2014-es választásokat megnyerni,miközben azok nem Magya-on élnek életvitelszerűen,mint mi élünk idehaza.
41.Magy-on a többség havi nettó 100 ezer forint alatt keres,itt 4-5 hónap alatt keres egy magyar annyi pénzt mint szerte Európában havonta keres egy ember,a munka becsülete nincs meg kicsi hazánkban.
Kelt:2013.10.29.
54.Anonimválasz2013.09.15 19:06:21
Tisztelt farkas úr , tisztelt OCÖ !
azal a tiszteletteljes kéréssel szeretnék fordulni önhöz , hogy a levelemben irtakat kívizgálni , és a szükséges intézkedéseket megtenni sziveskedjen !

Bács-Kiskun megyéböl , Dunapataj községböl írok önnek , mert azt látom , hogy ön tudomással bír arról , hogy a Bács-kiskun megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke ellen több MEGALAPOZOTT büntetöeljájás is folamatban van , hogy csak egyet emlitsek részleteiben is : A Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság , gazdaságvédelmi osztályán , Bürgés Csaba Nyomozó úr folytatja , azt a nyomozást , amelyben Ajtai Tibor A fő gyanusított , és Többek közt Uzsora büncselekmények , és egyéb ehez kapcsolodó büncselekmény miatt folyik vizsgálat !
De vizgálja a NAV is Ajtai Tibor céges ügyleteit is , és a megnyert pályázatok ügyében is folyamatban van vizsgálat !
Kérem , hogy mivel Ajtai úr mindenfelé az ön nevére hivatkozva , terjeszti azt , hogy öneki nem lesz semmi gondja , mert ön ugyis kimenti , megvédi a törvényekkel szemben! kérem , hogy a szükséges vízsgálatot foltassa le , és mentse fel , vagy függessze fel elnöki pozíciolyábol a Bács-Kiskun Megyei elnököt , mivel az ezen posztre tisztességtellenné vált !
Igaz Hogy ajogszabály szerint , a jógerős ítéletig ártatlannak kell tekinteni Az Elnők úrat , de amannyiben a jelenlegi helyzetben is ezen pozicíoban maradhat , úgy véleményem, véleményünk szerint az OCÖ Megyei szervezetét is , és egyben az egész Cigány politikát jártná le .
Ezt szeretnénk elkerülni , és minden magyarországi roma ember célja is csak ez lehet , hogy az ilyen roma személyek , akik pózíciojukkal , visszaélve rombolják , aláássák a roma politizálást , sanyargassák , mélyszegénységbe taszitják embertársaikat , a roma vezetésben bízakodókat, azok NE tölthessenek be ilyen poziciot , Ne vehessenek részt a kissebbségi politika alakitásában ! erre méltatlanná váltak !
A fenti E-mail cimemen várom miohamarrabbi válaszát !
Tisztelettel :
Oláh Zsolt , Dunapataj-i lakos . (06 30 257 46 98. )
53.Tóth Imre Miklós válasz2013.07.28 14:23:21
Tisztelt képviselő úr!
A nevem Tóth Imre Miklós. Az Éhség Menet ötletgazdája vagyok.
Mostanság elég gyakran hallani a hazai médiában a politikusaink azon kijelentését,hogy az általuk megszavazott összegekből meglehet élni.
Gondolok a rokkantaknak adott alamizsnára,a közmunkások éhbérére és a minimálbéren tengődő honfitársainkra.
A Parlamenti többség arra a kérdésre,hogy meg lehet e élni ezekből az összegekből, soha nem adott egyenes választ.
Volt olyan képviselő aki kertészkedést, kecsketartást,gombaszedést és ehhez hasonló tevékenységet ajánlott a választópolgárnak,azért,hogy megéljen ezekből a "fantasztikus" összegekből!
Volt olyan képviselő aki a közmunkásbért ugródeszkának nevezte!
Nem olyan régen az egyik képviselő pedig az mondta az egyik műsorban,hogy a közmunka presztízzsé vált!
Itt tenném fel azt a kérdést,hogy ha ezeket a kijelentéseket a kormányzó párt tagjai komolyan gondolják,akkor miért nem bizonyítják be a szavaik igazát!
2004-ben Szlovákiában volt egy politikushölgy aki az ottani minimálbérből megpróbált megélni!
Vajon a mi politikusaink a bőszen emlegetett frázisok mellett,miért nem vállalják fel ezt? Talán azért mert gyávák?
Vagy pedig azért mert ők is tudják,hogy ez lehetetlen!
Ezek szerint a kormány tagjai nem gondolják komolyan a szavaikat és nincsenek tisztában a választóiknak tett ígéretükkel!
Én mint választópolgár követelem azt,hogy a képviselőink bizonyítsák be azt,hogy ők meg tudnak élni ezekből a pénzekből!
Kérek mindenkit,hogy ha egyet ért ezzel a felhívással akkor kezdjük el követelni a bizonyítást!
Emlékeztessük őket arra,hogy nem mi vagyunk ő értük,hanem ők vannak mi értünk!
Vállalják fel szavaikat és tetteiket!
Kérjenek bocsánatot a választópolgároktól a megaláztatásért,a kisemmizésért!
Tartsák be az esküjüket,amiben megfogadták,hogy az ország és az állampolgárok érdekeit szolgálják legjobb tudásuk szerint!
Mindent nemzeti köntösbe burkolnak,de az ország polgárait semmibe veszik!
Kérek mindenkit aki úgy érzi,hogy őt becsapták,semmibe vették és megalázták,csatlakozzon ehhez a mozgalomhoz,és együtt követeljük a politikusainktól,hogy tartsák be a nekünk tett ígéreteket.
Bizonyítsák be,hogy méltók arra,hogy képviseljenek minket!
Követeljük,hogy bizonyítsák be az igazukat és ők éljenek meg ezekből a pénzekből! Nekünk nem melldöngetés kell!
Mivel felépítették az Ócsai lakóparkot ,ott meg van lehetőség arra,hogy egy hónapig megéljenek!
Nem szavakból és melldöngetésből kell a maguk igazát bizonygatni,hanem tettekkel!
Aláírás gyűjtési akciót is szervezünk,hogy a képviselőiink valljanak szint arról,hogy ők meg tudnának e élni egy hónapig az átlag polgár jövedelméből!
Ne csak a dumával!,tettel is bizonyítsanak!
52.Anonimválasz2013.07.22 17:20:04
Birkanép helyett birkapörkölt
Vass Krisztián


A szocialisták a Magyar Népköztársaság polgáraiból bambán bégető nyájat próbáltak nevelni. „Negyven évig hirdették, mégse lettünk szovjet nép” – énekelte erről Nagy Feró a Beatrice klasszikus dalában. A baloldal a Magyar Köztársaságot részvénytársasággá, a nemzetet pedig birkanéppé akarta tenni.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!
A második Orbán-kormány azonban az érdekelvűség helyére az értékelvűséget állította: a magyar hagyományok védelmére esküdött fel. A Fazekas Sándor vezette vidékfejlesztési tárca számba vette a nemes tradícióinkat. „Nagyapáink, szépapáink nem voltak földműves emberek. Szántottak és vetettek ugyan, de csak annyit, amennyi kenyérnek éppen elég volt. Ha jó termés volt, a felesleget elvermelték, ha nem ütött jól be a termés, éheztek, vagy jobban mondva kenyér nélkül ették a húst” – írta Nagykunsági krónika című könyvében a karcagi születésű Györffy István. A néprajz nagy tudósa így idézte fel 1941-ben a tűnt időt, mi pedig hozzátehetjük: abból a bizonyos húsból bizony birkapörkölt is készült hajdanán.
Gál J. Zoltán, Gyurcsány Ferenc államtitkára a Vasárnapi Hírekben megjelent Pörköltország című cikkében kifogásolja, hogy a karcagi birkapörkölt is bekerülhetett a Hungarikumok Gyűjteményébe. Szerinte egyszerű tájegységi hagyományként nincs helye a Magyar Értéktárban. Nehezményezi, hogy más fontos és nemzetközileg is elismert tételek még nem váltak hungarikummá. Cikkének alapjául Birinyi Józsefnek, a Hungarikum Szövetség elnevezésű civil szervezet elnökének sajtótájékoztatóján elhangzottakat idézi. Sem Birinyi József, sem a cikkíró nem tanulmányozta kellően a nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló törvény előírásait.

Ellenkező esetben fel sem merülhetne, hogy a karcagi birkapörkölt pusztán tájegységi vagy országos jelentőségű nemzeti értékünk. A karcagi birkapörkölt ugyanis már a magyar értéktárba is a törvény ereje által emelkedhetett, hiszen már korábban felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség nemzeti listájára a táncház-mozgalom, a busójárás, a magyar solymászat, vagy a matyó örökség mellé. Melyek, tekintettel arra, hogy az UNESCO is felvette saját listájára, ezért hungarikumnak is minősülnek.

Gyurcsány Ferenc szocialista miniszterelnök idején legfeljebb az lehetett „hungarikum”, hogy valaki államtitkári kinevezést kapjon felsőfokú végzettség nélkül. Aztán kétharmaddal kergette el a nép az önjelölt nyájterelő csahosokat. Kiderült, a Duna-Tisza táján kedvelik ugyan a birkapörköltet, de az országot nem birkanép lakja.

(Vass Krisztián)


http://mno.hu/jegyzet/birkanep-helyett-birkaporkolt-1173226
51.beketeriválasz2013.07.12 01:36:19
Gratulálok!
50.Dr. O. S.válasz2013.07.07 16:31:14
Kedves Képviselő Úr!

Auralátó természetgyógyász vagyok. Kb. 25 évvel ezelőtt az aurája alapján megjósoltam Önnek, hogy egyszer még országosan ismert és elismert, valamint igen magas beosztású politikus lesz Önből. Akkor jót derült ezen. Nem értette, hogy az Ön esetében miért beszéltem kivételes adottságokról. Büszke vagyok rá, hogy nem tévedtem.

Sőt, abban is biztos vagyok, hogy mindaz, amit eddig tett az országért, még csak a kezdet. Kb. 2000-ben, az akkori, újpesti rendelőmben a kedves felesége is felkeresett és a Lungo Drom című folyóiratuk részére fényképes interjút készített velem. Az írása meg is jelent. Ráadásul megajándékozott egy festményével, amelyet kedves emlékként őrzök.

Hogy miért írom le most mindezt? Azért, mert szeretném, ha minden részletében beteljesülnének a korábbi auraelemzésemből levonható következtetéseim. Ezért az egyik legnagyobb magyar költő szavaival élve szeretném biztatni: "... csak így tovább és a haza fényre derül."

Kérem, Ön és a kedves felesége is, fogadják legjobb kívánságaimat. Jó egészséget és további sok sikert kívánok mindnyájuknak.

Üdvözlettel: dr. O. S., alias Lord Alexander of Glencairn
49.Wennesz Istvánválasz2013.06.28 17:00:14
Tisztelt Képviselő Úr!

"Ha ISTEN velünk,kicsoda ellenünk?"

Szeretettel kérem , segítse Orbán Viktor Miniszterelnök Urat törvényalkotó munkájában.


Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Nemzeti konzultációs szabadságharcához hozzájárulva, szeretettel és igazságban tájékoztatom, hogy a Jamburgi Nemzetközi Egyezmény áldozatainak ügyében a mai napig nem történt érdemi intézkedés.

A súlyos elhallgatása a Magyar Kormánynak talán abból az okból ered, hogy nincs jogalapja a törvénykezéshez???

Az alábbi törvényben megfogalmazottak rámutatnak az igazságra,de ha tévednék, kérem tájékoztasson már erről a tényről és természetesen az ország lakosságát is.

A 1959. ÉVI IV.TÖRVÉNY A POLGÁRI TÖRVÉNYKÖNYVBŐL:

A jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése

4. § (1)7 A polgári jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése során a felek a jóhiszeműség és tisztesség követelményének megfelelően, kölcsönösen együttműködve kötelesek eljárni.

(2)-(3)8

(4) Ha ez a törvény szigorúbb követelményt nem támaszt, a polgári jogi viszonyokban úgy kell eljárni, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható. Saját felróható magatartására előnyök szerzése végett senki sem hivatkozhat. Aki maga sem úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható, a másik fél felróható magatartására hivatkozhat.

5. § (1) A törvény tiltja a joggal való visszaélést.

(2)9 Joggal való visszaélésnek minősül a jog gyakorlása, ha az a jog társadalmi rendeltetésével össze nem férő célra irányul, különösen ha a nemzetgazdaság megkárosítására, a személyek zaklatására, jogaik és törvényes érdekeik csorbítására vagy illetéktelen előnyök szerzésére vezetne.

(3) Ha a joggal való visszaélés jogszabály által megkívánt nyilatkozat megtagadásában áll, és ez a magatartás nyomós közérdeket vagy különös méltánylást érdemlő magánérdeket sért, a bíróság a fél jognyilatkozatát ítéletével pótolhatja, feltéve, hogy az érdeksérelem másképpen nem hárítható el. A jognyilatkozat pótlására különösen akkor kerülhet sor, ha a jognyilatkozat megtételét illetéktelen előny juttatásától tették függővé.

6. § A bíróság a kárnak egészben vagy részben való megtérítésére kötelezheti azt, akinek szándékos magatartása más jóhiszemű személyt alapos okkal olyan magatartásra indított, amelyből őt önhibáján kívül károsodás érte.

7. § (1)10 A törvényben biztosított jogok védelme az állam minden szervének kötelessége. Érvényesítésük - ha törvény másképpen nem rendelkezik - bírósági útra tartozik.

(2)11 Bírósági peres eljárás helyett a felek választott bírósági eljárást köthetnek ki, ha legalább a felek egyike gazdasági tevékenységgel hivatásszerűen foglalkozó személy, a jogvita e tevékenységével kapcsolatos, és a felek az eljárás tárgyáról szabadon rendelkezhetnek.

Az ügyben nem kérem Marjai József és társtetteseinek (kommunista,szocialista kormányok) megbüntetését, mert megbocsátottam nékik, de adják vissza az egészségemet (testi,lelki, szociális jólét),a magyar nemzet részére pedig a jogalap nélkül elvett szabadságukat,a nemzetgazdaságban okozott károk megtérítése terhe mellett.

Kérem tegye a kötelességét szeretettel és igazsággal.

Kelt, Szihalom, 2013.június 28.napján

Szeretettel,igazsággal Wennesz István
3377.Szihalom, Bocskai István út 1 szám alatti országlakos.
48.Bedeginé Kincses Ibolyaválasz2013.06.20 19:28:25
Budapest 2013.Június 12.

Nyílt Levél Minden Országgyűlési Képviselőhöz!
Tisztelt Képviselőink!
Tudatában vagyunk annak, hogy a földtörvény elfogadása akár néhány szavazaton is múlhat, ezért kérjük, az ismét elhalasztott zárószavazása előtt, fontolják meg gondolatainkat. A legfontosabb kifogásunk: a földtörvénytervezet május közepén történt beterjesztését nem előzte meg széles körű társadalmi vita, de az átlagpolgár is nagyon kevés és hiányos információt kapott a tervezetről, pedig Európában egyedülálló módon naponta hat óránál többet tv-nézéssel tölt. Hiába! Önmagában az a tény sem kapott nyilvánosságot az országos közszolgálati és kereskedelmi médiában, miszerint a „külföldi” fogalmát a tervezet helytelenül értelmezi, amikor úgy határozza meg: nem tagállami állampolgár. De tagállami, a német, olasz, francia stb., pedig az ezer éves államiságot, irodalmat, történelmet jogrendet és ez alapján következő szövegértést kimunkáló magyar közgondolkodásban ezek nagyon is külföldiek. Valamint „külföldi jogi személy” a nem tagállami székhelyű jogi személyt tartja külföldi jogi személynek, - mindez elfogadhatatlan félremagyarázás, szófacsarás. Mindez önmagában is elegendő ahhoz, hogy a törvényt Ön ne szavazza meg!

Szintén súlyos probléma az a jogi csűrés-csavarás, ami a tulajdonjog megszerzését lehetővé teszi jogi személy számára is. A termőföld olyan értékes vagyon amely az egész magyar nemzet életére, jövőjére jelentős kihatással van ezért egyes speciális esetet kivéve, jogi személy termőföldet legfeljebb csak használhat. Egyébként sem szerencsés, hogy a termőföldre tulajdonjog alapítható, hiszen ez ellentétes az ezeréves magyar jogrenddel, melyet az állami önrendelkezésünket helyreállító, és Önök által megszavazott Alaptörvény tartalmaz. Alapvető elvárás a földtörvénnyel szemben: a földtulajdon-szerzését pontosan szabályozza, a kívülállók tulajdonszerzését akadályozza meg. Ennek érdekében be kellett volna építeniük biztosítékokat más európai tagállamok mintájára.

Ez a tervezet egyre távolabb kerül attól a Vidékfejlesztési Stratégiától melyben a családi gazdaságok és kisüzemek valamint a nagyüzemek 80%-20%-os egészséges aránya alakulna ki. Ennek kidolgozása Ángyán József személyéhez fűződik. Az ő becsületes, és lelkiismeretes kiállása, mindenképpen követendő példa kell legyen a többi képviselő számára, akkor is, ha a jelenlegi kormányzat a személyétől elfordult, hiszen eredendően a kormányra kerülés előtt az Ángyán-féle földprogramra épültek a választási ígéretek, majd maga a kormányprogram. Ángyán Józsefet a politikai megtorlástól csak a nyilvánosság védheti meg, ennek kiemelt szereplője minden országgyűlési képviselő. Ezért is szólítunk fel minden országgyűlési képviselőt, hogy döntsenek felelősen, kövessék dr. Ángyán József professzor úr példáját és nemmel szavazzanak.

Összefoglalva az elmúlt három évben nem mindig sikerült a képviselői megbízatás követelményeinek, de főként a választók elvárásainak megfelelő törvényeket alkotni. Tisztelet a kivételnek. Kérjük önöket, ne fogadjanak el olyan törvényt, amely nem a magyar nemzet érdekeit szolgálja! Ne fogadjanak el olyan földtörvényt, amely kivérezteti a magyar vidéket, tönkre teszi a magyar parasztot, aki évszázadokig a nemzet gerince és megtartója volt. Végezetül ne olyan törvényt fogadjanak el, amely vörös és zöld és még vörösebb és még zöldebb oligarchák kicsinyes, haszonleső érdekeit szolgálja. Fogadjanak el olyan földtörvényt melyre önök is büszkék lehetnek, mert nem kell állandóan módosítgatni, mint az Alaptörvényt. Hallgassanak szívükre, lelkiismeretükre, tegyék félre a pártfegyelmet, mert ez a törvény az új magyar demokrácia legfontosabb szabályozója lesz, és aki ebben közreműködik, az hazafiságból, a nemzethez való tartozásból vizsgázik. Végső soron a jellem legkeményebb próbája, mely nem a pillanatnyi diktátum és érdek, hanem a nemzet örökérvényű léte és igazsága alapján kerül majd megítélésre.

A legújabb fejlemény: a legutóbbi tárgyalások a kormányzat és a civilek között ismét eredménytelenül végződött, mert nem engedélyezték az esemény rögzítését a nyilvánosság számára, vagyis ki kívánják zárni a társadalmat a részletekből. Egyszóval titkolóznak, mert tudják, hogy valami nagyon nincs rendben. Ezért felszólítjuk Önöket. hogy a választóknak tett ígéretükhöz és képviselői esküjükhöz híven erre a földtörvény tervezetre, végszavazáskor, a Magyar Nemzet életbevágóan fontos érdekeit mindenek előtt figyelembe véve szavazzanak nemmel! Valódi honatyától másféle szavazást nem tudunk elfogadni. A törvény megszavazói önmaguk felett mondanak ítéletet: a szavazógépezetté züllesztett képviselő méltatlan tisztségére és elszámolással tartozik döntéséért.

Párthovatartozástól függetlenül mi választók erre a törvénytervezetre csak a nem szavazatot tudjuk elfogadni.


Üdvözlettel:Győrey Attila
választópolgár
1185 Budapest Kaszás utca 4/a
47.Bédi Sándornéválasz2013.06.11 21:31:17
Kedves Képviselő Úr!
Nem az árvízveszélyről akarom elterelni a figyelmét.
Engedje meg, hogy a Földtörvény tervezet elutasításának érdekében lobbizzak Önnél.
Érveimet a Szövetség Az Élő Tiszáért Egyesület nyílt levelével szeretném alátámasztani, melyet 50 prominens ember írt alá és eljuttatták minden Képviselőnek.Remélhetőleg Ön is megkapta.
Kérem, hogy a Hazánkat veszélyeztető árral kapcsolatos és sok egyéb teendője mellett tanulmányozza át és a szavazásnál csak Hazánk érdekeire gondoljon! Bízom benne, hogy lelkiismerete szerint nem fogja megszavazni a törvényt.
Tisztelettel: Bédi Sándorné nyugd. agrármérnök
BP. XIV.ker.
46.Makra Péterválasz2013.05.02 12:30:43
Tisztelt Urak és hölgyek! Ez egy vitaindító rövid ismertető, melyet minden politikai pártnak és a médiának is megküldök. Továbbá a Facebookon is széles körben terjesztem.
A mai gazdasági, és ebből kifolyólag a politikai helyzet is totálisan átláthatatlan. A hitelpénz rendszere működésképtelenné vált. Az emberek nyomorúsága és megalázottsága már elérte tűrőképességük határát, vagy meg is haladta azt. Senki nem tudja, mi a megoldás, legfőképpen azok nem, akik ennek a területnek a szakértőinek tartják magukat.
Én leírtam, hogy mi a megoldás. A tudományos pénzrendszer egészen egyszerűen bevezethető. Ennek felfogásához csupán egy valódi tudományos elvi forradalmi, kopernikuszi fordulat szükséges. A pénzelméletek egyike sem volt soha adekvát, sem a mennyiségi, sem a commodity-emélet. Az adekvát elmélet a könyvben található. Megtalálható ott a hitelpénz keletkezésének véletlenszerűsége, túlhaladottsága, és a megoldása. A könyv az interneten ingyen olvasható.
forradalom.fw.hu
Az a politikus, aki ezt nem tanulmányozza, és nem terjeszti elő a parlamentben, az vagy ostoba, és nem való értelmes emberek közé, vagy érdeke fűződik a hitelpénz fenntartásához, és akkor hazaáruló. Ennél a bűncselekménynél a büntetés megelőzi az ítéletet.
A tudományos pénz állandó vásárlóértékű időfüggetlenül, nincs benne infláció, v. defláció. Ez minden országnak érdeke, tehát ha itt elkezdjük, senki nem fog ellenünk háborút indítani, hanem a többi nép is meg fogja ezt a rendszert érteni, és be fogja vezettetni otthon. Én ebből egyetlen forintot nem profitálok. A könyv maga nem csupán erről szól, hanem a létező társadalmi problémák széles körét átfogja, és megoldja. Most csupán a gazdasági rendszerről kívánok vitát nyitni, mert a többi talán még meghaladja a politikusok szellemi színvonalát. Ez egy technikai kérdés, politikamentes, és az egész közösség javát szolgálja. Az adók szinte azonnal csökkennének, teljes foglalkoztatottság lenne rövidebb munkaidőben, a mainál jóval nagyobb életszínvonalon.
Eddig egyetlen politikus sem vette a fáradságot, hogy elolvassa ezt a könyvet. Ez azt jelenti, hogy vagy nagyon el vannak foglalva egymás gyalázkodásával, vagy nagyon ostobák, vagy hazaárulók. A választók érdeke a változtatás. Nyomást kell gyakorolni a politikai elitre, hogy azzal foglalkozzanak, amire meg lettek választva. Ezért fordulok a széles nyilvánossághoz. A politikusok nem-cselekvése is hazaárulás. Az elmélet alapjai, és a következtetések megdönthetetlenek. A pénzrendszer átalakításának minden egyes lépése le van írva, tehát nem kell ezzel sem terhelni az egymásra fröcsögéshez szokott agyvelejüket. Nincs lehetőség az ignorálásra. Aki meg tudja cáfolni az ott leírtakat, tegye meg. 5 milliós a jutalom érte. Politikus urak, hölgyek, tisztelt nagyközönség, jó olvasást önöknek, és ha valami nem világos, kérdezzenek. A könyv le lett rövidítve, eredetileg 600 oldalas. A szellemi színvonalát is megpróbáltam egy okos közemberhez igazítani. Minden válaszra készen állok. A gazdasági rendszer csupán 50 oldal a 164-ből. Erre koncentráljanak. Tetteket akarok látni, valódi, az egész számára fontos tetteket. Jó olvasást.
45.Rácz Bertalanválasz2013.04.09 12:34:58
Üdvözlöm Rácz Bertalan vagyok.Egyedül nevelem 3-rom kiskorú fiamat.Édes anyámnál lakunk 31 nm2-en-5-en.Segítséget szeretnék kérni aban,hogy lakáshoz juthatnék.3070.Bátonyterenye.Lengyendi .út 17.06-70-508-0628.
Előre is köszönöm
Rácz Bertalan.
44.Bódi Gyulaválasz2013.01.17 23:07:20
T: Farkas Flórián Képviselő úr!Volna egy kis problémám amit nem tudok megoldani.Sajnos ügyvédet nem bírom meg fizetni,így az ön önök segítségét kérem.3.5 éve vásároltunk volna egy családi házat,de az eladó be csapot minket.Ő szavatolta hogy a lakó épület része téglából készült.De amikor már ott volt hogy fűtést korszerűsítést,végzünk akkor derült ki hogy a ház vályog tömés és egy része tégla.Mi adtunk foglalót 840 ezret és kértük hogy fizesse vissza a foglalót. Amit ő el is ismert papíron le is írta hogy vissza fizeti a foglalót, ha eladják a házat de már nem tudunk várni mivel nekünk nagyon nagy szükségünk lenne a pénzre.Mivel albérletben lakunk.Ezért tisztelettel fordulok önökhöz hogy segítsenek egy szegény családnak.Mert még soha senkitől nem kértem semmi szívességet.Egyszer már írtam önnek de választ azóta sem kaptam.Remélem hogy,válaszolnak nekem hogy kihez és hová forduljak ez ügyben.telefon számom 06304864257
43.szakiválasz2012.12.01 17:30:57
(2012.08.26 11:54) Én is roma vagyokDe írta:
De tudom, hogfy a bolsik 2010.-ig mindent eladtak, elloptak. Most nehéz, de a magyar kormány cigány programmja, legjobb Európában. Csak arra vigyázzatok, hogy a faluban le tünjön el minden éjjel egy-egy kacsa-tyuk, malac stb... mert akkor kiutálnak és nem lesz munka.L4
mÉG HOGY A LEGJOBB,RÖHÖGNÖM KELL ,NEM LESZ ITT SEMMI CSAK ÉHEZÉS ÉS NYOMOR
42.magyar polgárválasz2012.12.01 16:50:09
...én kérek elnézést. Zaklatnak, pedig rendes tisztességes magyar cigány ember vagy ! Ezek a zavarodott irogatók, már nem tudnak mit csinálni magukkal. Egyik nap fasiszták, másnap meg bolsevisták....
41.balogh melindaválasz2012.11.25 19:06:37
hajduhadházon már töbnapja gárdisták nagycsoportokban mindeneste maszkosan járnakide ahol miromákvagyunk és fényesnappal egy férfi kétgyermekével elment ithonrol és megállitoták és agyermekei szeme láttára fegyvertraktak afejéhez és mostmár acigánytelepeken járkálnak minden este nem merünkaludni regelig félünk arendörök nem segitenek hivjon köszönöm 06303555659
40.Szanyi Jánosválasz2012.11.14 19:59:42
Ön de nemcsak ön hanem az összes aki a Parlamentben van halvány fogalma sincs,hogy mi van Magyarországon.Ön és az önhöz hasonló azért kerülhetett be mert egyet ért a népirtással.Egyet ért az Izraelből és más Országokból idetelepülő zsidók betelepítéséhez. Egyet ért a zsidók által a cigányokat felhasználva a Magyarok ellen.De mit szólna ha a cigányok azt mondanák,hogy mi Magyarok vagyunk nem cigányok és ez lenne a helyes.Mit tesz akkor és én már szervezem és hozzám jöhet a zsidó cigány mert nekünk össze kell fogni.Én lépéseket teszek nem írok többet mert itt Magyarországon nem cigányok zsidók és Magyarok vannak hanem csak Magyarok.Én azokat várom akik belátták,hogy a Parlamentben lévő pártok nem oldják meg a helyzetet.Mert ott csak színjáték folyik. Tudta e ön,hogy a cigány gyilkosságok mögött az izraeli titkosszolgálat áll.Nem lepődnék meg ha tudna róla.
39.anonimválasz2012.10.11 17:38:06
(2012.10.10 18:21) cigányok vagyunk írta:
De nem vagyunk egy gyékényen a 99.-es ANONIM fizetett bolsi bérencekkel.A z elmultz 5o év bolsevizmusa, sok cigányt mehülyitett.
Na ide figyelj te nagyokos,a bolsevizmusba a romák 90%-ka dolgozott most forditott a helyzet.A romaság soha nem volt az utobbi 30 évbe ekkora nélkülözésnek nyomornak kitéve ,mint most az útobbi két évbe .Elég ha csak azt emlitem ,hogy nagyon sok roma segélyezettöl vonták el az FHT-T mert nem tudta hol ledolgozni a 30 napját ami feltétele a segély folyósitásának.Különösen az elmaradt térségekben élő romák a kárvallotjai a fidesz kormány romákat sújtó intézkedéseinek
38.cigányok vagyunkválasz2012.10.10 18:21:59
De nem vagyunk egy gyékényen a 99.-es ANONIM fizetett bolsi bérencekkel.A z elmultz 5o év bolsevizmusa, sok cigányt mehülyitett.
37.anonimválasz2012.10.10 15:32:18
(2012.08.26 11:40) Bosodi roma írta:
Nem teszel a romákért semmit! Nem érdemled meg hogy a parlamentben légy és képviseld a romákat mert ilyen rosszhelyzet mint most még soha nem volt a romának szinte éheznek napi be tevő falatért küszködnek hát nézz magadban és gondolkozzál el hogy el e értél valami fejlődést a roma társadalomban
Igazad van testvér,sajnos az ilyen farkas féle buta megélhetési diszpintyek miatt van a romák helyzete konzerválva.Hol volt a flóri mikor a romákelleni gyilkoságokat elkövették?HOL LETT VOLNA ELBUJT.Horváth Aladár mindig ott volt ahol a romákat baj érte,a flóri a parlamentba roma képviselőként az útobbi két évben összesen egyszer szólalt fel tizenhárom percben.NO COMMENT.
36.Márton Szilviaválasz2012.09.05 10:59:09
Én azt találtam ki hogy ,nem integrálni kell a cigányságot. Hisz együtt érzik jól magukat. Micsoda hülyeség ez az integrálás. Ebben a világban soha nem lesz akkora jóság hogy maximálisnak elfogadják a romákat a magyarok,vagy bármely más nép csoport. Itt a romáknak egymással kell dolgozni,tanulni. Úgy hogy jól érezzék magukat,hogy otthon vannak egymás között. Hogy senki ne mosolyogjon a szemükbe a hátuk mögött meg köpködje. Itt olyan létesítményeket kell az államnak biztosítania ahol együtt dolgozunk. Szeretném ha olyan gyárak lennének ahol csak romák dolgoznak(egy kicsit hadd érezze a magyar is ,hogy de jó neki van munkája és van keresete). Olyan iskolák kellenek ahol együtt tanulnak a roma gyerekek. És ezek nem kisegítő iskolák. Van külön iskolájuk a zsidó vallásúaknak,a német ajkúaknak,van iskolájuk a különböző egyházaknak és népeknek. Legyen cigány iskola,cigány óvoda. Ahol a gyerekek a tananyagon kívűl a saját hagyományaikat,a saját kultúrájukat tanulják. Hát a kultúra és cigány népi hagyományok hol maradnak a cigányok életéből mostanság? Az integráció egy erőltetett marhaság. Amit elhitettek velünk hogy ez kell nekünk,ránk erőltették,mert ez volt az érdek,ez szül a legtöbb feszültséget!! Vegyétek már észre. Változnia kell a dolgoknak. Ez már letűnt,itt most kemény munka kell,alázatot mutatni,és nem adni okot semmiféle gyűlöletre. Együtt kell ezt az országot kihozni a szarból. Itt a cigányoknak is otthon kell érezni magukat. És ez úgy érhető el,ha más irányba megyünk mint eddig. Tömegesen kell önkormányzatok elé menni és munkát kérni! Felmenni a fővárosba és munkát kérni. Egy megmozdulás kell,de jó irányú,és semmilyen agresszivitás és rossz indulat nem kell. Ez a helyzet miattunk is kialakult ami most van,nem mutogatni kell hanem tenni,tenni. Egy olyan országos megmozdulás kell már feltört ,jobb helyzetben lévő cigányság részéről ami példát statuál minden népnek hogy összefogással lehet tenni. A roma művészek csináljanak egy nagyszabású,nagy port kavaró művészeti kultúrális estet,a lehet legnagyobb intézményben a fővárosban.És ott gyűljék össze az összes magyar és magyar származású roma,külföldről is. Legyen belépő,a belépő árát pedig juttassuk el a azoknak a legszegényebb gyerekeknek az országban akik nap mint nap sírva és éhesen fekszenek le esténként. De akkor ez nem holmiféle egyszerű kis összejövetel legyen,hanem a létező legnagyobb roma fesztivál amit valaha is szerveztek. És mutassuk meg,és akkor fel lehet majd rakni a Kuruc infóra,és a Barikádra! És a Jobbik pedig ne velünk foglalkozzon ezen túl hanem a nemzeti összetartozással,a külügyekkel,a mezőgazdasággal,van itt mit tenni. Konszolidálódjon szépen,mérsékelje ezt a fajta hozzáállást amit most tanúsít. Nincs itt nagy baj,csak a vezetőség nem ismeri fel hogy amit most csinál az nem jó ,mert nem erre van szükségünk! Kolompár Orbánt menesztették,körbe kell nézni még ki az aki nem odavaló. És olyan embereket állítani oda,akik nem a hasukat növesztik,palotákat építenek.hanem tesznek is valamit! És könyörgöm ne a politikai hozzáállást nézzük mi romák,hanem az emberséget,az embert. Az pedig független a politikától,és a vallástól is. Az emberséget nézzük. Aki nem ember az nem való roma pozícióba. Aki csak a saját javát nézi most is mikor ekkora nagy baj van,az sem való oda. Hát egy ekkora országban ami tele van adottásgokkal egyetlen ember sem éhezzen már,a fenébe is! Hogy lehet ezt engedni! Keményebben álljanak oda a vezetők,és a népünket nézzék,ne azt hogy a szavazatok hova vándorolnak majd,nem eladó a megváltás! Ne adjátok el magatokat! Ha most kitartunk a kormány mellett,és ez a vezetőségen múlik,akkor lesz gyümölcse! Egyszer az életben legyen már elvetek,és ne változtassátok mint a napraforgó! Ezt üzenem a vezetőségnek! Ne lázítsátok a népünket,felsőbb utasításokra a kormány ellen! Le kell praktálni,és jóban rosszban kitartani! Azt hiszitek emberek,hogy a kormány a hibás amiért éheznek sokan?? Nem,ez a kormányon túlmenő probléma! Sokkal összetettebb! Ne a szemeteknek higyjetek,amit mutatnak,nézzetek a dolgok mögé! Szervezzük meg a világ legnagyobb roma találkozóját! És mutassuk meg hogy élhető ez az ország,és kérjünk munkát az uniótól! Dolgozzuk meg a földeket,fonjunk kosarat,csináljuk faragott árut,vessünk vályogot,a fiatalok tanuljanak asztalosnak,ácsnak,lovas nemzet a magyar,de a cigány is ért a lovakhoz,kellenek szarvasmarhák,disznók,csináljunk majorokat,amikről a nagymamám mesél,cigány majorokat. Szedjük össze magunkat! Ne köpködjön ránk senki! Moderáljuk magunkat,kérj inkább de ne lopj! Ne ölj! Ha betartod a 10 parancsolatot,Isten áldása lesz rajtad! Katolikusok vagyunk,annak születtünk,ezt ne feledjétek soha!Ragaszkodjatok az elveitekhez,ne legyetek megalkuvók,ha a küszöböt kell rágnotok akkor sem!
35.Márton Szilviaválasz2012.09.05 10:13:56
Tisztelt képviselő úr!

Legyen szives elolvasni amit Balog Zoltán miniszter úr oldalára írtam.
Küldtem Önnek is levelet,de posta fordultával visszaküldték. És ha Ön sem reagál arra amit írtam,akkor nem is tudom mit mondjak. De biztosra veszem hogy lesz megkeresés irányomba az Ön vagy felsőbb vezetés köreiből.

Tisztelettel: Márton Szilvia
34.Én is roma vagyokDeválasz2012.08.26 11:54:26
De tudom, hogfy a bolsik 2010.-ig mindent eladtak, elloptak. Most nehéz, de a magyar kormány cigány programmja, legjobb Európában. Csak arra vigyázzatok, hogy a faluban le tünjön el minden éjjel egy-egy kacsa-tyuk, malac stb... mert akkor kiutálnak és nem lesz munka.L4
33.Bosodi romaválasz2012.08.26 11:40:39
Nem teszel a romákért semmit!
Nem érdemled meg hogy a parlamentben légy és képviseld a romákat mert ilyen rosszhelyzet mint most még soha nem volt a romának szinte éheznek napi be tevő falatért küszködnek hát nézz magadban és gondolkozzál el hogy el e értél valami fejlődést a roma társadalomban
32.anonimválasz2012.07.23 20:37:09
Gratulálok Farkas úr!Emlékszik még Horn Gyulára Lungo Drom kongreszus Szolnok. Akkor Horn SZAPULTA A ROMÁKAT,HOGY NEM AKARNAK DOLGOZNI ,MEG A TÁRSADALOM TARTI EL ÖKET ,MEG BÜNÖZNEK.Ön ismét nem tagadta meg ön magát,alázatos alattvalóként halgatta amit Orbán Viktor mondot a romákrol. Mit?ugy beszélt mintha a romák ebben az országban még soha nem dolgoztak volna.Felszólitotta öket ideje lenne dolgozni adót fizetni,csak egy valamiröl feledkezet meg ,hogy hol dolgozzon a képzetlen romák tömegei mikor nincs munkahely számukra.
[Első oldal]« Előző oldal 1 2 Következő oldal » [Utolsó oldal]
Adatvédelmi elvek | Moderálási elvek | Rendszerismertető | Impresszum | Kapcsolat | Created by Art Legion
Page load time: 0.132672 | Megtekintett oldalak száma: 1