Kezdőlap

Keresés az oldalon

Utolsó hozzászólások

Anonim írta Sebestyén László adatlapjához (Miskolc)

2014.12.11 07:53:52

Töröljétek már ki innen! ->

Megosztás

Benczés Miklós

Salgótarjánban született 1969. július 27–én. Szülővárosában, Salgótarjánban ismerkedett meg a futballal, majd Miskolcra költözés után a DVTK serdülő csapataiban játszott, de 15 évesen abbahagyta. Később testnevelő tanári szakra a Nyíregyházi Főiskolára járt, ekkor újra kezdett amatőrként futballozni, és ekkor került a Diósgyőri utánpótláshoz edzőként. A Diósgyőri VTK ifjúsági csapatainak edzője, később a felnőtt csapat pálya-, majd vezetőedzője. 2012 júliusától a Videoton FC-től függetlenedett Puskás Akadémia FC vezetőedzőjévé nevezték ki.
2010-től Miskolc Önkormányzatának tagja.
Nős, egy gyermek édesapja.
Jelölő szervezet: FIDESZ-KDNP
VK.: 15
Mennyire elégedett Ön a képviselő munkájával? 1.74/5 (663 Szavazat)

Fogadóóra, egyéb információk

Nincs megadva...

Üzenjen, szóljon hozzá

Hozzászólás
Név: E-mail:
Adja meg a lenti mezőben az ellenőrző kódot
(kisbetű/nagybetű érzékeny)
A képviselő elektronikus elérhetősége ismert, de az üzenet nem továbbítódik automatikusan!
Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja! Ön a(z) 54.80.198.134 IP címről szól hozzá.
16.Szabó Andrásválasz2014.06.14 15:15:15
Tisztelt Képviselő Úr!

Sajnos hiaba telefonalok ,sajnoos önt nem lehet elérni. Minket képvisel ??? Kérem hivjon fel tele. 0670 /949 04 82. várom hivasat!!
Karpati ut 4.
15.Kőszeghy Gáborválasz2014.05.11 22:23:26
Tisztelt Képviselő Úr !
Kérdésem ,hogy mikor óhajt válaszolni a 17- es sorszámú bejegyzés
emre?

Kőszeghy Gábor
14.Dr. Halász Józsefválasz2014.03.08 18:51:27
Tisztelt Benczés Miklós Képviselő Úr!

Nagyon köszönöm, hogy személyesen tudtunk néhány szót váltani.
A későbbiekben megköszönöm, ha tud rám röviden időt szakítani a
Serdülő/utánpótlás korosztály mentálhigéniés támogatásával kapcsolatban.
70-3708406

Tisztelettel,

Halász József
13.Kőszeghy Gáborválasz2014.02.16 21:37:48
Tisztelt Képviselő Úr !
Én naponta közlekedem a Görögszöllő út -Őzugró út szakaszon gépkocsival, miközben az Őzugró Kertbarátok Egyesületének területén fekvő hétvégi zártkartemre közlekedem.Ahol Egyesület Felügyelő Bizottságának a tagja is vagyok.
A problémám, hogy a Görögszöllő utca már az Ön elődjének az idejében is
szánalmasan rossz állapotban volt, de azóta eltelt közel négy év és még sokkal rosszabb lett. Azok a taknyolásnak sem nevezhető kátyúzások amelyek a Görögszöllő utcában az elmúlt évben megtörténtek egy kalap sz@rral voltak egyenlők Az a cigányok vonulási útvonala, legalább rájuk lenne tekintettel.Mert hogy egyébként szereti Őket az abból is látszik hogy a feléjük vezető utat kitűnően megcsináltatta. A Patak partit is meg a Drenkára menőt is. Hogy azt a kis szakaszt ami a Görögszöllő és Őzugró közötti kb 15 méteres távolságot már miért nem???hogy már ne is említsem az Egyesület területén lévő utcákat.Szives figyelmébe ajánlom hogy azok Önkormányzati tulajdonban vannak.Legutóbb az elmúlt év végén tájékoztatott Füredi István a Kerttársulás elnöke,hogy az említett probléma rövidesen megoldást nyer. Azóta csak rosszabb lett minden.Kérem hogy intézkedjen az említett probléma megoldásában és várom szíves válaszát. Üdvözlettel: Kőszeghy Gábor
12.dr Örkényi Dorottyaválasz2013.10.16 18:36:12
Tisztelt Képviselő Úr!
A 68.-as számú felnőtt háziorvosi körzet orvosaként egy aggasztó, az ön által képviselt területen lakó embereket is érintő problémára hívnám fel a figyelmét! :
Jelenleg a rendelésünk a Kerpely Antal úti Sztk-ban folyik, azonban tudomásunk szerint az épület 2014 végére, vagy 2015 elejére kiürül, a szakorvosi ellátások más helyen (vélhetően a Diósgyőri Kórház területén ) működnek tovább.
Félelemmel tölt el minket, hogy a betegeink újra kedvezőtlen helyzetbe kerülnek.: 2008.-ban az akkori önkormányzat átköltöztette rendeléseinket a diósgyöri Sztk épületébe a korábbi (Első utca 4), jól megközelíthető, és felújított helyünkről. Beleegyezésünket az Egészségház megvalósításának igéretével nyerték meg, mely a mai napig nem valósult meg. Azonban betegeink azóta csak átszállással vagy gyalog tudják felkeresni háziorvosukat.
Az Sztk- beli rendelőt szintén felújítottuk, kulturált, tiszta. Most -ha az épület valóban kiürül-,a környék közbiztonsága tovább romlik majd és az egyébként is omladozó ingatlan teljesen elhanyagolttá válik.Tehát az a megoldás, hogy a háziorvosi rendelések maradnak a Kerpely Antal úton, betegeink- és rendelőnk dolgozói számára hátrányos. A másik lehetőség-a Diósgyőri Kórházba költözés-, még kedvezőtlenebb, sőt a hely még nehezebb megközelíthetősége miatt elfogadhatatlan betegeink számára!
Tisztelettel odafigyelését, tanácsát, közbenjárását kérem, hogy az általunk ellátott embereknek egy megközelíthető, kulturált, szinvonalas ellátást lehetővé tevő rendelőt tudjunk biztosítani!

Köszönettel! . dr Örkényi Dorottya háziorvos
11.Barta Gyulaválasz2013.09.04 13:19:19
Tisztelt Bencés Miklós Úr!

Szeretnék köszönetet mondani a Szerdahelyi utca lakosai nevében. Elkészült a csapadékvíz elvezetése 3 db. vízelnyelő aknával lett bővítve, ami már alkalmas lesz a csapadék víz elvezetésére. Köszönjük szépen és további jó egészséget kívánunk Önnek.
10.Varga Józsefválasz2013.08.29 07:59:53
Tisztelt Képviselő Úr!
Miskolc, Szarkahegy u. 120 . sz alatt lakom. Az utca a zártkertek felé vezet, mely jelenleg burkolt ( aszfaltos ) de nem sokáig lesz így. Esős idő esetén illetve hóolvadáskor, a zártkertek felől a burkolaton zúdul le a víz mosva az útalapot, és rengeteg hordalékot hord le. Télen közlekedni nem lehet, mert a közterületesek, soha nem takarítják, ledobnak 10 lapát homokot hogy a lakók oldják meg a csúszásmentesítést. Az utcában nagy szükség lenne a csapadék elvezetés rendezett megoldására, mert így a jelenleg még használható út tönkre megy.
Az Önkormányzatnak a hrsz. 20314 számú telekkel szemben területe van melyen borzasztó állapotok uralkodnak. Szemét és gaz borítja.
Én már több alkalommal jeleztem Papp László úr felé a problémát, de nem történik semmi.
A lakók nevében kérem Önt, néha mellékutcák problémáira is figyeljenek, mert Miskolc nem csak főutcából áll, mi meg lassan nem tudunk közlekedni,és a szemét a gaz elborít.
Az Önkormányzat milyen jogon akar büntetni, a parlagfüves elgazosodott kertekért, ha Ő maga fittyet hány a területe rendezettségére?!
9.Soltész Ferencnéválasz2013.06.22 13:28:12
Tisztelt Benczés Miklós Képviselő Úr!
Én egy 3 éves kisfiú édesanyja vagyok.
Azzal a kéréssel fordulok önhöz,hogy a Bulgárföldön az Andrássy Gyula 98-100 sz.(volt házzasságkötö épülete mellett) elötti játszótér katasztrofális ahogy kinéz.Legyen szíves eljönni megnézni,hogy milyen körülmények között játszanak a gyerekeink.
A homokozóban évek óta nem volt cserélve a homok,le vannak kopva a festékek a csúzdáról,mászokáról és hínta állapotárol ne is beszéljek.Ide járnak a hajléktalanok pihenni a padokra nem zavartatják magukat,hogy vannak gyerekek is.Itt végzik el a dolgukat a bokorban a hajléktalanok,a meccs előtt a szúrkolok egy rész itt iszik cigizik a ping pong asztalon.Van olyan nap amikor meggondolandó,hogy lelehet e vinni a gyerekeket játszani.A fűvet nem kaszálják a kis gyerekek elveszlenek benne lassan.Kérem öntől,hogy segitsen abban ,hogy a gyerekek szeresenek lejárni játszani.Nem lehetne esetleg még elkeriteni a fő úttól?Válaszát előre is köszönöm.
Tiszetlettel:Soltész Ferencné
8.Takács Lajosválasz2013.06.05 15:39:29
Tisztelt Képviselő Úr!Legyenszives közbejárni a Lyukóvölgyi buszmegálló mielőbbi helyreállításában.Valamennyi lyukóvölgyi kisgyermek,kismama,idősek,telek és kiskerttulajdonosok nevében.Tisztelettel Takács Lajos.
7.Karnóczi Sándorválasz2013.05.23 09:53:00
Tisztelt Képviselő Úr!
A Harmadik utca 2sz3.emeleti lakásában lakom évek óta,és mint kutyatulajdonos kérem segítségét több más "kutyással" egyetértésben!
Nagyon szeretnénk egy un. kutyafuttatót,vagy legalább egy olyan körülkerített helyet ahol kedvenceink is akár póráz nélkül is jól éreznék magukat.
Azt hiszem ez nagyban elősegítené a két tábor békés együttélését!

Jelenleg mindennaposak a konfliktusok, bármennyire igyekszünk betartani az ebek tartására vonatkozó írott,és íratlan szabályokat.
A kutyafuttatóra jó példát is látunk a Vörösmarty városrészben.
Arra gondoltunk,hogy a két önkormányzati bérház mögött a Szinva-parton kialakítható lehetne.Ha kell munkánkkal is besegíthetünk.
Amennyiben tudna segíteni,kérem jelezze.
Ha fogadóórán kíván találkozni egy késő délutáni időpontot kérek!

Bízok pozitív hozzáállásában,előre is köszönettel
Karnóczi Sándor
6.Barta Gyulaválasz2013.03.05 17:46:31
Tisztelt Képviselő Úr!

Érdeklődnék a Szerdahelyi K. út csapdakvíz elvezető kanális kiépítésévél kapcsolatban. Kérésére, a lakók aláírásával, írásos kérelmünket elhelyeztük a városházán lévő postaládájába. Ígérte, hogy az első negyedévben, 2013-as képviselői alapjából segít az utca lakóinak, hogy eső esetén ne keljen térdig érő vízben járni. Fotókat mellékeltünk az áldatlan állapotról. Várom válaszát, üdvözlettel; Barta Gyula.
5.Anonimválasz2012.12.27 21:41:08
Miskolc tiltakozik az önök által megszavazott cigányközpont ellen!
4.Szabó Andrásválasz2012.07.22 08:12:18
Tisztelt Képviselő Úr!

A múlthéten beszéltem önnel telefonon,az Andrási utcán lévő csatornák
ügyében.Az andrássi utcában a régi tanácsi épülettöl az orvosi rendelőig
ugyanúgy el vannak dugulva a vízelvezető aknák,5 cm vastag hordalék fedi,így a víz nem tud lefolyni.
Így a kosz a sár mind beömlik a Kárpáti utca elejére,azaz elénk,A legutóbbi nagyobb esőnél én a bokáig érő sarat,leslagoztam,de azt hiszem ez nem az én dolgom.A Kárpáti utca elején,tele van sárral,az út mindkét oldala,a Stadion útig.Fel kellene takarítani.Ez nagyon balaset veszélyes,mert csúszkálnak az autók.
Ha elolvasta az üzenetet,kérem hívjon fel 0670/407 26 55.
Tisztelettel: Szabó András
3.Bakk Istvánválasz2012.03.27 08:58:25
„Az isteni szolgálatra bármilyen idő alkalmas, és mindaz, amit a haza érdekében tesz az ember, nem egyéb, mint Isten szolgálata” Mátyás király

Székely János püspök a hazánkat érő támadások okairól

Krisztus mondta: ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt nálatok (Jn 15,18). Különleges aktualitást kapnak ezek a szavak ma, amikor sokan szerte a világban össztűz alá vették hazánkat – fogalmaz írásában Székely János esztergom–budapesti segédpüspök.
Mi ennek a gyűlöletnek az oka? A valódi ok az, hogy hazánk olyan alapvető emberi értékek mellé állt oda, melyeket ma sokan lerombolni szeretnének. A magyar parlament olyan alkotmányt adott az országnak, amely Isten nevével kezdődik (Preambulum), amely azt állítja, hogy a magzat életét védelem illeti meg a fogantatástól kezdve (Szabadság és felelősség II), hogy Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között létrejött életszövetséget (Alapvetés L). Az alkotmány azt is kijelenti, hogy a család a nemzet fennmaradásának alapja, és hogy az adó mértékét a gyermeknevelés kiadásainak figyelembevételével kell megállapítani (Szabadság és felelősség XXX). Nyilván sokan vannak a világon, akiknek nem tetszik ezeknek az emberi alapértékeknek ez a határozott megfogalmazása.
Mi több, a magyar kormány átmeneti külön adót vetett ki a bankokra. Ez pedig természetesen aggodalommal tölti el a pénzvilág urait, nehogy a példa ragadós legyen.
A hazánkat érő támadások oka alapvetően ez. Természetesen ezeket az okokat nem nevezik néven, helyette más, kisebb jelentőségű vádpontokat említenek. Az egyik ilyen vádpont az egyházakról szóló törvény. Ennek a törvénynek az a célja, hogy az úgynevezett business egyházaktól megvonja az egyházi státuszt. Magyarországon ugyanis, szemben nagyon sok európai állammal, az egyházi oktatási, egészségügyi és szociális intézmények azonos állami finanszírozásban részesülnek, mint a hasonló állami intézmények, hiszen ugyanolyan adófizető polgárok számára nyújtják a nevelés, vagy a gyógyítás szolgálatát. Hazánkban ezért számos olyan ál-egyház jött létre, amelyeknek a legfőbb célja az állami támogatás megszerzése volt. Az új egyházi törvény ezen a helyzeten változtat. Pontosabban körülírja a feltételeket, amelyek alapján egy közösség elnyerheti az egyházi státuszt (legalább ezer tag; legalább 20 éves jelenlét az országban stb.). Azok a közösségek, amelyek nem kapják meg az egyházi státuszt, nyugodtan folytathatják a működésüket, csak az intézményeik állami finanszírozását nem fogják megkapni.
Természetesen a magyar parlament és a kormány követett el hibákat is a munkája során. Ilyenek voltak a médiatörvény egyes – később meg is változtatott – pontjai, vagy a jegybanktörvény esetében néhány, talán szükségtelen módosítás, amely támadásokra adott alkalmat. Ugyanígy helyesebb lett volna a bankokkal való megállapodást a végtörlesztés rendelkezéseinek kibocsátása előtt megkötni.
A hazánkat érő támadás oka azonban nem ez, hanem azok az alapértékek, amelyeket Magyarország jelenleg képvisel. A jelen parlamentnek felelősen élnie kellett azzal a kétharmados többséggel, amellyel a választók a cselekvésre felhatalmazták. Ezt a nagy felelősséget és lehetőséget alázattal, körültekintéssel kell hordoznia, tettekre váltania. A külső támadásokat pedig higgadtan, adott esetben kellő ügyességgel kell megpróbálnia kivédeni. Hazánk jegybankjának valuta tartaléka a jelen államadósságunk csaknem felét teszi ki, amelyet szükség esetén a jegybank fel is fog használni az adósságszolgálat finanszírozására. Ez azt is jelenti, hogy az ország valamennyi ideig ki tud tartani ebben az erős ellenszélben is.
Gyakran megtörténik a történelemben, hogy ha feltűnik a világosság, akkor megjelenik vele szemben a sötétség hatalma is.
Kívánom mindannyiunknak, hogy legyünk a Világosság fiai, egy igazabb, emberibb világ építői.
Székely János esztergom–budapesti segédpüspök
Magyar Kurír
__._,_.___
.

Pálos Passió című könyvbemutatója

Duna TV, Kívánságkosár 2011. augusztus 11.


A médiumok diktálta zűrzavar és erkölcsi mélypont számára is van határ. Tudjuk, hogy a mesékben sem űzheti tovább a banya a kis hős királyfit és táltos csikaját, csak a határig. Itt ugyan kitép még egy szálat a csikó farkából, de az üldözésnek vége, itt a határ! Eddig és ne tovább. Nemzetünk sorsában ezt a határt a magyar alapítású Pálos Rend iránti érdeklődés szabta meg. ..


http://www.szentozseb.hu/modules.php?name=topics&file=olvas&cikk=aktualis-4e4153ab4afac&elozo=aktualis-4e30526e61631&koveto=palosok-4e43652810d80
http://www.youtube.com/watch?v=kuEnsdj5gFg
http://indavideo.hu/video/passio_4
http://www.szentozseb.hu/modules.php?name=topics
Bischof János Székely über die Gründe für die Angriffe auf unser Land

12.01.2012 - 12:38

Christus hat gesagt: So euch die Welt haßt, so wisset, daß sie mich vor euch gehaßt hat (Joh 15, 18). Besondere Aktualität bekommen diese Worte heute, als viele Menschen auf der ganzen Welt unser Land unter Beschuss nehmen - schreibt János Székely, Weihbischof von Esztergom-Budapest.

Was ist der Grund für diesen Hass? Der wahre Grund ist, dass unser Land sich neben solchen grundlegenden menschlichen Werten hingestellt hat, die heute viele zerstören möchten. Das ungarische Parlament hat dem Land eine Verfassung gegeben, die mit dem Namen Gottes beginnt (Präambel), die feststellt, dass das Leben eines Embryos vom Beginn der Empfängnis an unter Schutz steht (Leben und Freiheit II), und dass Ungarn die Institution der Ehe als zwischen Mann und Frau zustandegekommener Lebensbund schützt (Grundlage L). Die Verfassung legt auch fest, dass die Familie Grundlage für das Überleben der Nation ist, und dass der Steuersatz unter Berücksichtung der Ausgaben für die Kindeserziehung festgelegt werden soll (Freiheit und Verantwortung XXX). Offensichtlich gibt es viele Menschen auf der Welt, denen diese entschlossene Formulierung der menschlichen Grundwerte nicht gefällt. Darüber hinaus hat die ungarische Regierung den Banken eine vorübergehende Sondersteuer auferlegt. Dies erfüllt die Herren der Finanzwelt natürlich mit Sorge - nicht dass der Präzedenzfall zu klebrig wird. Die Ursache für die Angriffe auf unser Land ist grundlegend diese. Natürlich werden diese Gründe nicht beim Namen genannt, stattdessen werden andere, weniger bedeutungsvolle Anklagepunkte erwähnt. Einer dieser Anklagepunkte ist das Gesetz über die Kirchen. Der Zweck dieses Gesetzes ist es, den sogenannten Business Kirchen den kirchlichen Status zu entziehen. In Ungarn werden nämlich, im Gegensatz zu sehr vielen europäischen Staaten, die der Kirche, Bildung, Gesundheit und Soziales gewidmeten Institutionen mit dem gleichen Maß an staatlichen Mitteln finanziert, wie die ähnlichen staatlichen Institutionen, denn sie bieten den selben steuerzahlenden Bürgern die Bildung oder den Dienst der Heilung an. In unserem Land sind deshalb viele Falschkirchen zustandegekommen, deren größtes Ziel der Erhalt der staatlichen Unterstützung war. Das neue Kirchengesetz verändert diese Situation. Genauer: es beschreibt die Bedingungen, unter denen eine Gemeinschaft den Kirchenstatus erreichen kann (mindestens tausend Mitglieder, mindestens 20 Jahre Präsenz im Land usw.) Diejenigen Gemeinden, die den Kirchenstatus nicht erhalten, können ihren Betrieb ruhig fortsetzen, nur die staatliche Finanzierung werden sie nicht erhalten. Natürlich hat das ungarische Parlament und die Regierung auch Fehler während ihrer Arbeit begangen. Dies waren einige - später auch geänderte - Punkte des Mediengesetzes, oder, im Fall des Notenbankgesetzes, manche, vielleicht unnötige Änderung, die Gelegenheit zu Angriffen gab. In der gleichen Weise wäre es richtiger gewesen, mit den Banken vor der Ausstellung der Bestimmungen zur Endtilgung eine Vereinbarung zu treffen. Die Ursache für die Angriffe auf unser Land ist nicht diese, sondern es sind diejenigen Grundwerte, die derzeit von Ungarn vertreten werden. Das gegenwärtige Parlament muss mit derjenigen Zwei-Drittel-Mehrheit verantwortungsvoll leben, mit der die Wähler sie zum Handeln ermächtigte. Diese große Verantwortung und Möglichkeit muss es mit Demut und Umsicht tragen, in Taten umsetzen. Die Angriffe von außen muss es gelassen, gegebenfalls mit nötigem Geschick versuchen, abzuwehren. Die Valutenreserve der Notenbank unseres Landes beträgt fast die Hälfte unserer derzeitigen Staatsschulden, die die Notenbank, wenn nötig, auch für die Finanzierung des Schuldendienstes verwenden wird. Dies bedeutet auch, dass das Land für eine gewisse Zeit auch in diesem starken Gegenwind standhalten kann. Es passiert oft in der Geschichte, dass, wenn das Licht erscheint, mit ihm auch die Mächte der Finsternis erscheinen. Ich wünsche uns allen, dass wir Söhne des Lichts werden, Erbauer einer wahreren, menschlic-moderálva-n Welt.
János Székely, Weihbischof von Esztergom-Budapest
Forrás:
Magyar Kurír


Der Selige von Esztergom

http://www.szentozseb.hu/modules.php?name=topics&file=olvas&cikk=aktualis-4f3a1fdc43013
2.Bakk Istvánválasz2012.03.27 08:40:06
„Az isteni szolgálatra bármilyen idő alkalmas, és mindaz, amit a haza érdekében tesz az ember, nem egyéb, mint Isten szolgálata” Mátyás király

Székely János püspök a hazánkat érő támadások okairól

Krisztus mondta: ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt nálatok (Jn 15,18). Különleges aktualitást kapnak ezek a szavak ma, amikor sokan szerte a világban össztűz alá vették hazánkat – fogalmaz írásában Székely János esztergom–budapesti segédpüspök.
Mi ennek a gyűlöletnek az oka? A valódi ok az, hogy hazánk olyan alapvető emberi értékek mellé állt oda, melyeket ma sokan lerombolni szeretnének. A magyar parlament olyan alkotmányt adott az országnak, amely Isten nevével kezdődik (Preambulum), amely azt állítja, hogy a magzat életét védelem illeti meg a fogantatástól kezdve (Szabadság és felelősség II), hogy Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között létrejött életszövetséget (Alapvetés L). Az alkotmány azt is kijelenti, hogy a család a nemzet fennmaradásának alapja, és hogy az adó mértékét a gyermeknevelés kiadásainak figyelembevételével kell megállapítani (Szabadság és felelősség XXX). Nyilván sokan vannak a világon, akiknek nem tetszik ezeknek az emberi alapértékeknek ez a határozott megfogalmazása.
Mi több, a magyar kormány átmeneti külön adót vetett ki a bankokra. Ez pedig természetesen aggodalommal tölti el a pénzvilág urait, nehogy a példa ragadós legyen.
A hazánkat érő támadások oka alapvetően ez. Természetesen ezeket az okokat nem nevezik néven, helyette más, kisebb jelentőségű vádpontokat említenek. Az egyik ilyen vádpont az egyházakról szóló törvény. Ennek a törvénynek az a célja, hogy az úgynevezett business egyházaktól megvonja az egyházi státuszt. Magyarországon ugyanis, szemben nagyon sok európai állammal, az egyházi oktatási, egészségügyi és szociális intézmények azonos állami finanszírozásban részesülnek, mint a hasonló állami intézmények, hiszen ugyanolyan adófizető polgárok számára nyújtják a nevelés, vagy a gyógyítás szolgálatát. Hazánkban ezért számos olyan ál-egyház jött létre, amelyeknek a legfőbb célja az állami támogatás megszerzése volt. Az új egyházi törvény ezen a helyzeten változtat. Pontosabban körülírja a feltételeket, amelyek alapján egy közösség elnyerheti az egyházi státuszt (legalább ezer tag; legalább 20 éves jelenlét az országban stb.). Azok a közösségek, amelyek nem kapják meg az egyházi státuszt, nyugodtan folytathatják a működésüket, csak az intézményeik állami finanszírozását nem fogják megkapni.
Természetesen a magyar parlament és a kormány követett el hibákat is a munkája során. Ilyenek voltak a médiatörvény egyes – később meg is változtatott – pontjai, vagy a jegybanktörvény esetében néhány, talán szükségtelen módosítás, amely támadásokra adott alkalmat. Ugyanígy helyesebb lett volna a bankokkal való megállapodást a végtörlesztés rendelkezéseinek kibocsátása előtt megkötni.
A hazánkat érő támadás oka azonban nem ez, hanem azok az alapértékek, amelyeket Magyarország jelenleg képvisel. A jelen parlamentnek felelősen élnie kellett azzal a kétharmados többséggel, amellyel a választók a cselekvésre felhatalmazták. Ezt a nagy felelősséget és lehetőséget alázattal, körültekintéssel kell hordoznia, tettekre váltania. A külső támadásokat pedig higgadtan, adott esetben kellő ügyességgel kell megpróbálnia kivédeni. Hazánk jegybankjának valuta tartaléka a jelen államadósságunk csaknem felét teszi ki, amelyet szükség esetén a jegybank fel is fog használni az adósságszolgálat finanszírozására. Ez azt is jelenti, hogy az ország valamennyi ideig ki tud tartani ebben az erős ellenszélben is.
Gyakran megtörténik a történelemben, hogy ha feltűnik a világosság, akkor megjelenik vele szemben a sötétség hatalma is.
Kívánom mindannyiunknak, hogy legyünk a Világosság fiai, egy igazabb, emberibb világ építői.
Székely János esztergom–budapesti segédpüspök
Magyar Kurír
__._,_.___
.

Pálos Passió című könyvbemutatója

Duna TV, Kívánságkosár 2011. augusztus 11.


A médiumok diktálta zűrzavar és erkölcsi mélypont számára is van határ. Tudjuk, hogy a mesékben sem űzheti tovább a banya a kis hős királyfit és táltos csikaját, csak a határig. Itt ugyan kitép még egy szálat a csikó farkából, de az üldözésnek vége, itt a határ! Eddig és ne tovább. Nemzetünk sorsában ezt a határt a magyar alapítású Pálos Rend iránti érdeklődés szabta meg. ..


http://www.szentozseb.hu/modules.php?name=topics&file=olvas&cikk=aktualis-4e4153ab4afac&elozo=aktualis-4e30526e61631&koveto=palosok-4e43652810d80
http://www.youtube.com/watch?v=kuEnsdj5gFg
http://indavideo.hu/video/passio_4
http://www.szentozseb.hu/modules.php?name=topics
Bischof János Székely über die Gründe für die Angriffe auf unser Land

12.01.2012 - 12:38

Christus hat gesagt: So euch die Welt haßt, so wisset, daß sie mich vor euch gehaßt hat (Joh 15, 18). Besondere Aktualität bekommen diese Worte heute, als viele Menschen auf der ganzen Welt unser Land unter Beschuss nehmen - schreibt János Székely, Weihbischof von Esztergom-Budapest.

Was ist der Grund für diesen Hass? Der wahre Grund ist, dass unser Land sich neben solchen grundlegenden menschlichen Werten hingestellt hat, die heute viele zerstören möchten. Das ungarische Parlament hat dem Land eine Verfassung gegeben, die mit dem Namen Gottes beginnt (Präambel), die feststellt, dass das Leben eines Embryos vom Beginn der Empfängnis an unter Schutz steht (Leben und Freiheit II), und dass Ungarn die Institution der Ehe als zwischen Mann und Frau zustandegekommener Lebensbund schützt (Grundlage L). Die Verfassung legt auch fest, dass die Familie Grundlage für das Überleben der Nation ist, und dass der Steuersatz unter Berücksichtung der Ausgaben für die Kindeserziehung festgelegt werden soll (Freiheit und Verantwortung XXX). Offensichtlich gibt es viele Menschen auf der Welt, denen diese entschlossene Formulierung der menschlichen Grundwerte nicht gefällt. Darüber hinaus hat die ungarische Regierung den Banken eine vorübergehende Sondersteuer auferlegt. Dies erfüllt die Herren der Finanzwelt natürlich mit Sorge - nicht dass der Präzedenzfall zu klebrig wird. Die Ursache für die Angriffe auf unser Land ist grundlegend diese. Natürlich werden diese Gründe nicht beim Namen genannt, stattdessen werden andere, weniger bedeutungsvolle Anklagepunkte erwähnt. Einer dieser Anklagepunkte ist das Gesetz über die Kirchen. Der Zweck dieses Gesetzes ist es, den sogenannten Business Kirchen den kirchlichen Status zu entziehen. In Ungarn werden nämlich, im Gegensatz zu sehr vielen europäischen Staaten, die der Kirche, Bildung, Gesundheit und Soziales gewidmeten Institutionen mit dem gleichen Maß an staatlichen Mitteln finanziert, wie die ähnlichen staatlichen Institutionen, denn sie bieten den selben steuerzahlenden Bürgern die Bildung oder den Dienst der Heilung an. In unserem Land sind deshalb viele Falschkirchen zustandegekommen, deren größtes Ziel der Erhalt der staatlichen Unterstützung war. Das neue Kirchengesetz verändert diese Situation. Genauer: es beschreibt die Bedingungen, unter denen eine Gemeinschaft den Kirchenstatus erreichen kann (mindestens tausend Mitglieder, mindestens 20 Jahre Präsenz im Land usw.) Diejenigen Gemeinden, die den Kirchenstatus nicht erhalten, können ihren Betrieb ruhig fortsetzen, nur die staatliche Finanzierung werden sie nicht erhalten. Natürlich hat das ungarische Parlament und die Regierung auch Fehler während ihrer Arbeit begangen. Dies waren einige - später auch geänderte - Punkte des Mediengesetzes, oder, im Fall des Notenbankgesetzes, manche, vielleicht unnötige Änderung, die Gelegenheit zu Angriffen gab. In der gleichen Weise wäre es richtiger gewesen, mit den Banken vor der Ausstellung der Bestimmungen zur Endtilgung eine Vereinbarung zu treffen. Die Ursache für die Angriffe auf unser Land ist nicht diese, sondern es sind diejenigen Grundwerte, die derzeit von Ungarn vertreten werden. Das gegenwärtige Parlament muss mit derjenigen Zwei-Drittel-Mehrheit verantwortungsvoll leben, mit der die Wähler sie zum Handeln ermächtigte. Diese große Verantwortung und Möglichkeit muss es mit Demut und Umsicht tragen, in Taten umsetzen. Die Angriffe von außen muss es gelassen, gegebenfalls mit nötigem Geschick versuchen, abzuwehren. Die Valutenreserve der Notenbank unseres Landes beträgt fast die Hälfte unserer derzeitigen Staatsschulden, die die Notenbank, wenn nötig, auch für die Finanzierung des Schuldendienstes verwenden wird. Dies bedeutet auch, dass das Land für eine gewisse Zeit auch in diesem starken Gegenwind standhalten kann. Es passiert oft in der Geschichte, dass, wenn das Licht erscheint, mit ihm auch die Mächte der Finsternis erscheinen. Ich wünsche uns allen, dass wir Söhne des Lichts werden, Erbauer einer wahreren, menschlic-moderálva-n Welt.
János Székely, Weihbischof von Esztergom-Budapest
Forrás:
Magyar Kurír


Der Selige von Esztergom

http://www.szentozseb.hu/modules.php?name=topics&file=olvas&cikk=aktualis-4f3a1fdc43013
1.Binder Tamásválasz2012.01.17 12:22:33
Tisztelt Miskolc Képviselő Testülete !

Tisztelt Benczés Miklós

Szilveszter estéjén a Supreme Master Televíziót
{ www.SupremeMasterTV.com/hu/ } az a megtiszteltetés érte,
hogy meghívta Ching Hai Legfelsőbb Mestert, hogy osszon meg egy üzenetet videokonferencián át
a közönséggel szerte a világon és az Univerzumban.
Kifefejezve szívből jövő jó kívánságait egy szerencsés új évért Ching Hai legfelsőbb Mester minden lényt emlékeztetett arra,
hogy mi mind össze vagyunk kötve és ezért meg kell újítanunk törekvéseinket a szerető tettek és nemes eszmények irányában.

Most meghívjuk Önöket nézzék meg az élő konferencia megismétlését, amelynek címe
" Az Együttérzés Éve " Különleges üzenet Supreme Master Ching Haitól.
Többek között magyar felirattal.
http://suprememastertv.com/hu/special-message/


Tisztelettel Binder Tamás

Be Veg, Go Green 2 Save the Planet !
Adatvédelmi elvek | Moderálási elvek | Rendszerismertető | Impresszum | Kapcsolat | Created by Art Legion
Page load time: 0.227610 | Megtekintett oldalak száma: 1