Elfelejtett azonosító

Kezdőlap

Keresés az oldalon

Utolsó hozzászólások
Megosztás

Földesi Gyula

Budapesten születtem. Pesterzsébeten élek 26 éve, de apai gyökereim Soroksárhoz kötnek. Sokat köszönhetek szüleimnek, akiktől becsületet, tisztességet, az emberek iránt érzett szeretetet és a hagyományok tiszteletét tanultam. Egyetemi tanulmányaimat kertészmérnök- marketing-szakos hallgatóként levelezőn végzem. 1998-tól kezdve igazán élénken figyeltem a politika alakulását. A Fidesz Szövetséggé alakulásával pedig úgy éreztem, olyan befogadó politikai szervezetnek lehetek cselekvő résztvevője, ahol elutasítják a sárdobálást, felvállalják, meghallgatják az emberek gondjait. Tagja vagyok a Német Hagyományokat Ápolók Szövetségének. Szabadidőmben szívesen kertészkedem, kerékpározom és a horgászat fortélyait, tanulom. Barátnőmmel szeretünk kirándulni a természetben, és felfedezni Magyarország szebbnél szebb tájait, falvait. Szívesen olvasom Wass Albert könyveit.
Jelölő szervezet: FIDESZ-KDNP
VK.: 4
Személyes oldal címe: http://foldesigyula.fidesz.hu
Mennyire elégedett Ön a képviselő munkájával? 2.72/5 (668 Szavazat)
2004 óta a 29. választókerület elnöke, 2006-óta a Fidesz pesterzsébeti szervezetének elnöke vagyok.
2006-ban választottak meg Pesterzsébeten egyéni önkormányzati képviselőnek, a Fővárosi Közgyűlés tagjaként is én képviselem a XX. és XXIII. kerületet. A Pesterzsébeten az oktatási és média, a Fővárosban pedig az informatikai bizottságokban dolgozom. Fontosnak tartom, hogy munkámat olyanok segítsék, akik különböző korosztályokat és társadalmi csoportokat képviselik. Így tanácsadóim között ugyanúgy van fiatal mérnök, nyugdíjas tanár, kissebségi szakértő, vállalkozó, ügyvéd. Mindenben kikérem a véleményüket. Közéleti munkám során célom a kerületi oktatási intézmények fejlesztése, az erzsébeti piac hagyományainak megőrzése, környezetünk védelme és közbiztonságunk javítása. Hiszem azt, hogy, csak helybéli lakosként, az emberek között járva lehet megismerni az emberek problémáit.

Fogadóóra, egyéb információk

Zrínyi M. Általános Iskola (1205 Mártírok útja 47.)Minden hónap második csütörtök 15-16 óra között

minden hónap első csütörtök: 17- 19-ig
Helyszín: Fidesz Iroda, Kossuth Lajos utca 37/a
Telefon: 06-1/ 285-79-23

Üzenjen, szóljon hozzá

Hozzászólás
Név: E-mail:
Adja meg a lenti mezőben az ellenőrző kódot
(kisbetű/nagybetű érzékeny)
A képviselő elektronikus elérhetősége ismert, de az üzenet nem továbbítódik automatikusan!
Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja! Ön a(z) 54.83.235.54 IP címről szól hozzá.
15.Vidákovics Lászlóválasz2014.02.16 13:22:39
Kedves Földesi Gyula Képviselő Úr!

Tekintettel a közeledő választásokra és az induló választási kampányra
Még van Lehetősége Önt, a Pártját és Jelöltjeit olyan Presztis értékű hagyományőrző közterületi médiaeszközön megjelentetni, mely nem tartozik a hétköznapi, szokványos, már megunt kategóriába! Megjelenése szembetűnő, figyelemfelkeltő! Feltűnően elegáns és mindenképpen az újdonság erejével hat a közterületeken, mint egy utcabútor!

A grafikai felületek magassága rendkívül jól megtervezett! Külön kiemelhető az egyedülálló tulajdonsága, hogy a grafikák és kampány információk négy irányból is kiválóan láthatók és olvashatók
a
HAGYOMÁNYŐRZŐ, LENGŐKAROS KAMPÁNYOSZLOPOKON VIRÁGLÁDÁBAN
az alábbi közterületi médiaeszközt ajánlom figyelmükbe: (bemutató videó-klikk a linkre)
http://youtu.be/-kOGz2wJQDE

Jellemzői:
• Tetszőleges helyre telepíthető (Magyarország területén)
• Városképbe illő (látványos és elegáns iparművészeti alkotás)
• Interaktív - QR kóddal (igény esetén Honlaphoz)
• Környezetbarát (igény szerint LED világító Pajzs, nap elemel ellátott)
A reklámeszköz formatervezési mintaoltalommal védett, védjegy és nemzetközi műnyilvántartás alatt álló iparművészeti alkotás és minden szükséges engedéllyel rendelkezik.
A telepítéshez mindössze területfoglalási engedélyre van szükség a helyi. Önkormányzatoktól. ( ezt cégünk intézi)
A dekorációt minden igényt kielégítően készítjük el.(Időjárásálló fóliára)
Igény esetén további információval állunk rendelkezésre. www.pajzsreklam.hu


Üdvözlettel;
Vidákovics László
+36-30/490-93-65
14.Nagy Orbánválasz2013.11.22 19:47:33
Tisztelt Képviselő Úr!

Az Erzsébet Napok alkalmából számtalan gondosan előkészített előadásban, kiállításban gyönyörködhet városunk apraja-nagyja. Szinte valamennyi esemény meghívóján ott szerepel városunk névadójának – Erzsébet királynénak − fejedelmi alakja. Ha ma élne nagy valószínűséggel személye volna tiszteletbeli védnöke ennek az ünnepség sorozatnak.

Ugyanakkor, amidőn a nevét, képét felhasználjuk a minimális tiszteletet sem adjuk meg a Városháza sarkánál található népszerű szobrának, de még a kutyájának sem. Többször lehet látni kisgyerekeket amint a királyné ölébe ülnek, kutyáját megsimogatják, fényképeszkednek előtte. Sőt a nyári forróságban, talán egy állatvédő felhíva a szomjazó kutyákra a figyelmet egy tálkában kis vizet tett a kutya elé. Nézetem szerint, ha valakit ünnepelünk, akkor megilletné „őt” egy csokor virág, de ha ez nem, akkor két dézsában egy-egy örökzöld, vagy valami más ami megadná azt a tiszteletet a királyné emléke számára, amelyet elődeink a névadás alkalmával írányában tanúsítottak. Mindez napjainkban nincsen meg. Az „ünnepelt” szobrát elárúsító bódék barikádozzák el, a szobor díszkivilágítása lekapcsolva, s az esti félhomályban, ha a kalapárus portékái mögé tekintünk, úgy tűnik mintha a királyné árulná a kalapokat.

Ez a probléma nem új keletű. Évekkel ezelőtt közvetlenül a szobor elé állíttottak egy elárusító bodét, amelynek a termékeit világította meg a díszkivilágítás. Akkor a királyné alakja olybá tünt közvetlenül a bódé mögött, mintha kisdolgát végezné ott hátul. Az akkori vezetés intézkedett, s néhány évig kis teret hagytak közvetlenül a szobor előtt. Oda nem állítottak elárúsító pavilont. A díszkivilágítás lekapcsolása is ebből az időszakból származik. Természetesen a szomszédos árus az üres helynek nagyon örült és rögtön birtokba is vette termékei számára.

Az elmúlt évben a Helytörténeti Klubban, amikor előadás hangzott el a királyné verseiről, költészetéről, nyílvánosan is szóba került, hogy az Erzsébet Napok alkalmából tiszteletlenség az, ami az elárúsító helyek szobor előtti elhelyezésével történik. Ahogyan nem teszünk a Városháza bejárata elé, a Kossuth szobor elé sem pavilont (tisztelve az Elöljáróságot, tisztelve Kossuthfalava névadóját), ugyan úgy nem volna szabad a királyné szobra elé sem tenni. Olyan nagy a Kossuth Lajos utca, hogy az a 10 méter üres rész igazán nem jelenten senkinek sem hátrányt. Most újra visszatértünk az elbarikádozás korszakába. Sokszor úgy tűnik nekem mintha szándékosan csinálnák emberek. Volt ismerősöm, aki ezt szóvá tette, annak azt mondták, hogy mi köze hozzá. Nekem most azt mondták, hogy így van megtervezve, ami persze napok múltával már máskép lett.

Tisztelt Képviselő Úr kérem Őnt emelje fel szavát, hogy egyszer és mindenkorra legyen az ünnepséghez méltó módon megalkotva a szobor előtti terület „tervrajza”, hogy tiszteletet adjunk annak a személynek, akinek a nevét szinte egész éven át, túl városunk nevén, számtalan más területen használunk.

Pesterzsébet, 2013. november 22.

Tisztelettel:

Nagy Orbán
13.MONOSI MARIAválasz2013.10.23 16:33:00
CATRE CAMERA DEPUTATILOR UNGARIA

SUBSEMNATA MONOSI MARIA CETATEAN MAGHIAR AVIND IN VEDERE FAPTUL CA SUNT SUPUSA LA O SERIE DE PRESIUNI DIN PARTEA SOREI MEME VLADU ECATERINA EMILIA SI A MAMEI MELE RUSU MARGARETA IN DOSARUL NR 1410/IV/7/2013 INREGISTRAT LA PARCHETUL DE PE LINGA JUDECATORIA ORADEA SI DEGEABA TRIMIT O SERIE DE SESIZARI CA IMI BAGA TOT FELUL DE CONTROALE CA DORESC SA MA DEZMOSTENEASCA DE SUMA DE 40000 DE LEI SI 80000 DE EURO,VA ROG SA COMUNICAT LA PARCHETUL DE PE LINGA JUDECATORIA ORADEA CA EU SUNT CETATEAN MAGHIAR SI ATUNCI IN BAZA CAREI LEGISLATII MI S-A DESCHIS DOSARUL 1410/IV/7/2013.MENTIONEZ CA MI-A BAGAT CONTROL ITMA UNDE ACUMA DORESC DIN NOU SA MA AMENDEZE CU SO SUMA FOARTE MARE, LA RECOMADAREA POLITIEI MUNCIPIULUI ORADEA CU CEA MAI MARE SINCERITATE SI DRAGOSTE MI S-A RECOMANDAT SA IMI VIND TOATE BUNRILE ,EU NU MAI AM DECIT CITEVA LUCRURI PERSONALE, AM LUCRAT 43 DE ANI PENTRU ROMANIA , AM RATE NU AM DIN CE SA TRAIESC SI CUM SA CER AJUTOR SOCIAL DE LA STATUL MAGHIAR DACA LOCUIESC IN MUNCIPIUL ORADEA SI SUNT JUDECATA CONFORM LEGILOR STATULUI ROMAN.MENTIONEZ CA AM PENSIE DAR AM RATE SI VA ROG SA TRANSMITETI IN TIMP UTIL ACEST MESAJ LA PARCHETUL DE PE LINGA JUDECATORIA ORADEA SI VA ROG DIN TOT SUFLETUL DACA SE MAI POATE AJUTA UN OM CARE NU ARE DIN CE TRAI SI LOCUIESTE PE TERIOTORIUL ROMANIEI, NU AM UNDE LOCUI CA AM VINDUT TOT, MIINE TREBUIE SA IMI FAC ANALIZELE MEDICO LEGALE PSIHIATRICE DIN DISPOZITIA PARCHETULUI DE PE LINGA JUDECATORIA ORADEA IN MOD CU TOTUL NEDREPT PENTRUCA EU TRAIES NUMAI DIN PENSIE,VA ROG SA IMI RASPUNDETI SI SA IMI ACORDATI CEL PUTIN UN AJUTOR SOCIAL DE URGENTA IN CALITATE MEA DE CETATEAN MAGHIAR CU UN DOMCILIUPROVIZORIU IN ORADEA STR FAGARASULUI NR 5D AP 1 JUD BIHOR TEL 0359422857,0746027664.
VA ROG SA MA AJUTATI INTRUCIT DACA NU SUNT AJUTATA MA VOI ADRESA LA TOATE ZIARELE SI DIN ROMANIA SI UNGARIA SI DEZVALUI TOT.
MONOSI MARIA SZULETETT NAGYVARAD 1953 EV FEBR 9 EDESANYA RUSU MARGARETA EDESAPA RUSU ANDREI ES TESSEK SEGITENI MERT AZ EN EDESANYAM ES A TESTVEREM A ROMAN ALLAMPOLGARSAGOMON KERESZTUL LE AKARNAK TARTOZTATNI ROMANIABAN INKABB MEGYEK BORTONBE MAGYARORSZAGRA.TESSEK MINDENKINEK AKIT TETSZIK ISMERNI ELJUTATTNI E LEVELEMET
TISZTELETTEL MONOSI MARIA CNP 2530209054719 TEL +40746027664,+40727396169 EZ A MONOSI FLORIAN TELEFONA A FIAME ES A CIMEM ORADEA STR FAGARASULUI NR 5D AP 1 JUD BIHOR ROMANIA
KEREM TESSEK SEGITENI SEM PENZEM SINCSEN ES A FIAMNAK SINCSEN ES MINDENEMET EL KELLETT ADJAM A ROMAN TORVENYEK SZERINT


Mindent lehet a mediaba is betenni mert engemet nem a roman allampolgarsagom szerint kell eliteljenek, mivel az anyamnak es a testveremnek is megvannak.RUSU MARGARETA SI VLADU ECATERINA EMILIA.Tessenek elkerni de la POLITIA MUNICIPUILUI ORADEA AZ OSSZES MASOLATOT MIVEL NEM VOLT SEMMI AUTORIZALVA ES TESSEK VIGYAZNI A DRAGA KSIFIAMRA MONOSI FLORINRA MERT O IS MAGYAR ALLAMPOLGAR ES KELL SEGITSEG MERT NINCSEN MEG A MINDENNAPI KENYERUNK SEM MEG ES EGYETEMISTA ES VALAHOGY AT KENE TENNI EGY MAGYARORSZAGI FOISKOLARA MERT NEKEM NINCSEN SENKIM CSAK ONOK.
TISZTELETTEL MONOSI MARIA
12.Tamás Ildikóválasz2013.06.27 14:02:50
Tisztelt Képviselő Úr!


Milyen jogon korlátozza a MÁV az én országon belüli szabad mozgásomat a gyorsvonati pótjegy megfizettetésével,miközben péntek délután nem biztosit személyvonati eljutási lehetőséget Nyiregyházára?Reggelente bezzeg óránként van vonat!
Egyáltalán a semmiért mért kell fizetni?A vonatokon ajtóhasználati dijat nem kellene bevezetni(mondván,hogy használódik!)
11.Bedeginé Kincses Ibolyaválasz2013.06.20 19:35:54
Budapest 2013.Június 12.

Nyílt Levél Minden Országgyűlési Képviselőhöz!
Tisztelt Képviselőink!
Tudatában vagyunk annak, hogy a földtörvény elfogadása akár néhány szavazaton is múlhat, ezért kérjük, az ismét elhalasztott zárószavazása előtt, fontolják meg gondolatainkat. A legfontosabb kifogásunk: a földtörvénytervezet május közepén történt beterjesztését nem előzte meg széles körű társadalmi vita, de az átlagpolgár is nagyon kevés és hiányos információt kapott a tervezetről, pedig Európában egyedülálló módon naponta hat óránál többet tv-nézéssel tölt. Hiába! Önmagában az a tény sem kapott nyilvánosságot az országos közszolgálati és kereskedelmi médiában, miszerint a „külföldi” fogalmát a tervezet helytelenül értelmezi, amikor úgy határozza meg: nem tagállami állampolgár. De tagállami, a német, olasz, francia stb., pedig az ezer éves államiságot, irodalmat, történelmet jogrendet és ez alapján következő szövegértést kimunkáló magyar közgondolkodásban ezek nagyon is külföldiek. Valamint „külföldi jogi személy” a nem tagállami székhelyű jogi személyt tartja külföldi jogi személynek, - mindez elfogadhatatlan félremagyarázás, szófacsarás. Mindez önmagában is elegendő ahhoz, hogy a törvényt Ön ne szavazza meg!

Szintén súlyos probléma az a jogi csűrés-csavarás, ami a tulajdonjog megszerzését lehetővé teszi jogi személy számára is. A termőföld olyan értékes vagyon amely az egész magyar nemzet életére, jövőjére jelentős kihatással van ezért egyes speciális esetet kivéve, jogi személy termőföldet legfeljebb csak használhat. Egyébként sem szerencsés, hogy a termőföldre tulajdonjog alapítható, hiszen ez ellentétes az ezeréves magyar jogrenddel, melyet az állami önrendelkezésünket helyreállító, és Önök által megszavazott Alaptörvény tartalmaz. Alapvető elvárás a földtörvénnyel szemben: a földtulajdon-szerzését pontosan szabályozza, a kívülállók tulajdonszerzését akadályozza meg. Ennek érdekében be kellett volna építeniük biztosítékokat más európai tagállamok mintájára.

Ez a tervezet egyre távolabb kerül attól a Vidékfejlesztési Stratégiától melyben a családi gazdaságok és kisüzemek valamint a nagyüzemek 80%-20%-os egészséges aránya alakulna ki. Ennek kidolgozása Ángyán József személyéhez fűződik. Az ő becsületes, és lelkiismeretes kiállása, mindenképpen követendő példa kell legyen a többi képviselő számára, akkor is, ha a jelenlegi kormányzat a személyétől elfordult, hiszen eredendően a kormányra kerülés előtt az Ángyán-féle földprogramra épültek a választási ígéretek, majd maga a kormányprogram. Ángyán Józsefet a politikai megtorlástól csak a nyilvánosság védheti meg, ennek kiemelt szereplője minden országgyűlési képviselő. Ezért is szólítunk fel minden országgyűlési képviselőt, hogy döntsenek felelősen, kövessék dr. Ángyán József professzor úr példáját és nemmel szavazzanak.

Összefoglalva az elmúlt három évben nem mindig sikerült a képviselői megbízatás követelményeinek, de főként a választók elvárásainak megfelelő törvényeket alkotni. Tisztelet a kivételnek. Kérjük önöket, ne fogadjanak el olyan törvényt, amely nem a magyar nemzet érdekeit szolgálja! Ne fogadjanak el olyan földtörvényt, amely kivérezteti a magyar vidéket, tönkre teszi a magyar parasztot, aki évszázadokig a nemzet gerince és megtartója volt. Végezetül ne olyan törvényt fogadjanak el, amely vörös és zöld és még vörösebb és még zöldebb oligarchák kicsinyes, haszonleső érdekeit szolgálja. Fogadjanak el olyan földtörvényt melyre önök is büszkék lehetnek, mert nem kell állandóan módosítgatni, mint az Alaptörvényt. Hallgassanak szívükre, lelkiismeretükre, tegyék félre a pártfegyelmet, mert ez a törvény az új magyar demokrácia legfontosabb szabályozója lesz, és aki ebben közreműködik, az hazafiságból, a nemzethez való tartozásból vizsgázik. Végső soron a jellem legkeményebb próbája, mely nem a pillanatnyi diktátum és érdek, hanem a nemzet örökérvényű léte és igazsága alapján kerül majd megítélésre.

A legújabb fejlemény: a legutóbbi tárgyalások a kormányzat és a civilek között ismét eredménytelenül végződött, mert nem engedélyezték az esemény rögzítését a nyilvánosság számára, vagyis ki kívánják zárni a társadalmat a részletekből. Egyszóval titkolóznak, mert tudják, hogy valami nagyon nincs rendben. Ezért felszólítjuk Önöket. hogy a választóknak tett ígéretükhöz és képviselői esküjükhöz híven erre a földtörvény tervezetre, végszavazáskor, a Magyar Nemzet életbevágóan fontos érdekeit mindenek előtt figyelembe véve szavazzanak nemmel! Valódi honatyától másféle szavazást nem tudunk elfogadni. A törvény megszavazói önmaguk felett mondanak ítéletet: a szavazógépezetté züllesztett képviselő méltatlan tisztségére és elszámolással tartozik döntéséért.

Párthovatartozástól függetlenül mi választók erre a törvénytervezetre csak a nem szavazatot tudjuk elfogadni.


Üdvözlettel:Győrey Attila
választópolgár
1185 Budapest Kaszás utca 4/a
10.Bédi Sándornéválasz2013.06.11 21:56:03
Kedves Képviselő Úr!
Nem az árvízveszélyről akarom elterelni a figyelmét.
Engedje meg, hogy a Földtörvény tervezet elutasításának érdekében lobbizzak Önnél.
Érveimet a Szövetség Az Élő Tiszáért Egyesület nyílt levelével szeretném alátámasztani, melyet 50 prominens ember írt alá és eljuttatták minden Képviselőnek.Remélhetőleg Ön is megkapta.
Kérem, hogy a Hazánkat veszélyeztető árral kapcsolatos és sok egyéb teendője mellett tanulmányozza át és a szavazásnál csak Hazánk érdekeire gondoljon! Bízom benne, hogy lelkiismerete szerint nem fogja megszavazni a törvényt.
Tisztelettel: Bédi Sándorné nyugd. agrármérnök
BP. XIV.ker.
9.Makra Péterválasz2013.05.02 12:40:38
Tisztelt Urak és hölgyek! Ez egy vitaindító rövid ismertető, melyet minden politikai pártnak és a médiának is megküldök. Továbbá a Facebookon is széles körben terjesztem.
A mai gazdasági, és ebből kifolyólag a politikai helyzet is totálisan átláthatatlan. A hitelpénz rendszere működésképtelenné vált. Az emberek nyomorúsága és megalázottsága már elérte tűrőképességük határát, vagy meg is haladta azt. Senki nem tudja, mi a megoldás, legfőképpen azok nem, akik ennek a területnek a szakértőinek tartják magukat.
Én leírtam, hogy mi a megoldás. A tudományos pénzrendszer egészen egyszerűen bevezethető. Ennek felfogásához csupán egy valódi tudományos elvi forradalmi, kopernikuszi fordulat szükséges. A pénzelméletek egyike sem volt soha adekvát, sem a mennyiségi, sem a commodity-emélet. Az adekvát elmélet a könyvben található. Megtalálható ott a hitelpénz keletkezésének véletlenszerűsége, túlhaladottsága, és a megoldása. A könyv az interneten ingyen olvasható.
forradalom.fw.hu
Az a politikus, aki ezt nem tanulmányozza, és nem terjeszti elő a parlamentben, az vagy ostoba, és nem való értelmes emberek közé, vagy érdeke fűződik a hitelpénz fenntartásához, és akkor hazaáruló. Ennél a bűncselekménynél a büntetés megelőzi az ítéletet.
A tudományos pénz állandó vásárlóértékű időfüggetlenül, nincs benne infláció, v. defláció. Ez minden országnak érdeke, tehát ha itt elkezdjük, senki nem fog ellenünk háborút indítani, hanem a többi nép is meg fogja ezt a rendszert érteni, és be fogja vezettetni otthon. Én ebből egyetlen forintot nem profitálok. A könyv maga nem csupán erről szól, hanem a létező társadalmi problémák széles körét átfogja, és megoldja. Most csupán a gazdasági rendszerről kívánok vitát nyitni, mert a többi talán még meghaladja a politikusok szellemi színvonalát. Ez egy technikai kérdés, politikamentes, és az egész közösség javát szolgálja. Az adók szinte azonnal csökkennének, teljes foglalkoztatottság lenne rövidebb munkaidőben, a mainál jóval nagyobb életszínvonalon.
Eddig egyetlen politikus sem vette a fáradságot, hogy elolvassa ezt a könyvet. Ez azt jelenti, hogy vagy nagyon el vannak foglalva egymás gyalázkodásával, vagy nagyon ostobák, vagy hazaárulók. A választók érdeke a változtatás. Nyomást kell gyakorolni a politikai elitre, hogy azzal foglalkozzanak, amire meg lettek választva. Ezért fordulok a széles nyilvánossághoz. A politikusok nem-cselekvése is hazaárulás. Az elmélet alapjai, és a következtetések megdönthetetlenek. A pénzrendszer átalakításának minden egyes lépése le van írva, tehát nem kell ezzel sem terhelni az egymásra fröcsögéshez szokott agyvelejüket. Nincs lehetőség az ignorálásra. Aki meg tudja cáfolni az ott leírtakat, tegye meg. 5 milliós a jutalom érte. Politikus urak, hölgyek, tisztelt nagyközönség, jó olvasást önöknek, és ha valami nem világos, kérdezzenek. A könyv le lett rövidítve, eredetileg 600 oldalas. A szellemi színvonalát is megpróbáltam egy okos közemberhez igazítani. Minden válaszra készen állok. A gazdasági rendszer csupán 50 oldal a 164-ből. Erre koncentráljanak. Tetteket akarok látni, valódi, az egész számára fontos tetteket. Jó olvasást.
8.Anonimválasz2013.04.29 18:33:02
2013.04.29.A merénylet…..Közérthetően.
Webnode

Elérkezettnek látom az időt, mivel egyre többen értik és megértik magát az ügyletet, de felfoghatatlan számunkra, hogy miért nem történik meg az átütő siker? Azoknak egy vázlattal levezetem a történteket. Azt a merényletsorozatot, melyet elkövettek ellenünk és a mai napig fenntartanak.Államhatalom megnevezést használok, hiszen jogfolytonossága miatt az a mérvadó.2006 akkori államhatalom felismeri, mert felismertetik vele nem tartható Magyarország állapota, helyzete. (nem részletezem, már tudjuk mi történt) Ezért felszólítják, hogy azonnal és haladéktalanul kezdjen kidolgozni egy „programot.”Eltelik majd két év, de nincs átütő siker, ezért „rátalálnak” egy korábbi IMF tanulmányra, mely taglalja, hogyan lehet iszonyatos mennyiségű nyereségre szert tenni a Nemzeti Bankot felhasználva, de a tanulmány azt is kihangsúlyozza ezt csak erős pénzügyi felügyelet és folyamatos, szigorú ellenőrzés alatt lehet végrehajtani, mert hatalmas kockázatokat rejt a lakosságra nézve.

De önmagában ez nem elég, kell még valami. Ekkor jön a „jó hír” kirobbant Amerikában a válság és várható időpontját is előrejelzik, mikor éri el Magyarországot. Már majdnem minden megfelelő, de még van egy akadály.2007-2008 Államhatalom szembesül vele, hogy csődhelyzetbe került.2008 február 26. eltörlik az intervenciós sávot, mondván, bevezettjük az eurót, fenntartása szükségtelen és költséges. Magyarország átáll lebegő árfolyamra, ezzel teret engedve a nagyobb spekulációs lehetőségeknek.2008 akkori Államhatalom, Bankszövetség, MNB, PSZÁF kidolgoznak egy „vírust”, melynek neve devizában való nyilvántarthatóság. Sietniük kell, hiszen a válság egyre közeledik, és a megfelelő időpont is hamarosan elérkezik. Ezért iszonyatos kampány indul a „devizahitel” felvételének népszerűsítésére. A kamatokat mesterségesen alacsonyan tartották, ezzel is csapdába csalva a gyanútlan áldozatokat. A kampány sikeresebb, mint gondolták, túlságosan is sikeres, elapadnak a pénzforrások, csődhelyzetbe kerülnek a pénzintézetek, hiszen 150-180%-al túlhitelezték magukat.

Eközben svájci jegybank érzékelve a veszélyt és levédve önmagát elkészíti tanulmányát, figyelmezteti Magyar Államot. Kanada felajánlja szakértőket küld Magyarországra és segít a helyzet megoldásában. Nem hallgatnak senkire, hiszen a koncepció kidolgozott és előre eltervezett.2008 EU/IMF megállapodás megköttetik két hét alatt. (A megállapodás elolvasását mindenkinek figyelmébe ajánlom, hiszen abban rólunk van szó) 20milliárd eurót kap az Állam, melyet nem arra fordít, amire kapta, hanem befekteti a Magyar Nemzeti Bankban, ami re- finanszírozza az összes hazánkban tevékenykedő kereskedelmi bankot. Ezzel a lépésével ellenérdekelté válik a magyar lakossággal szemben. (A forint erősödése veszteséget, míg a forint gyengülése nyereséget termel.)Ez az állapot a mai napig fenntartott, szakzsargon szerint „Eladta a hátát idegen devizában”2008-ban a lakosság azért nem észleli a bajt, mert arra nagyon ügyeltek, hogy ne egyszerre dőljenek be a hitelek, ezért egy ügynevezett türelmi, vagy biztosítási konstrukciókkal egybekötve csomagolták be a befektetési szerződéseket és kölcsönszerződésként adták a lakosságnak.2008 december megkötetik egy megállapodás hét nagybank vezére és az akkori Államhatalom között, de nem hajtják végre az abban foglaltakat. Két dolog feltételezhető. Az egyik, hogy soha nem is akarták végrehajtani, hiszen, akkora extranyereségre tettek szert rövid idő alatt, amit nem akartak megszakítani, hiszen a lakosság nem tudta, felügyelet, hatóság pedig soha nem is ellenőrizhette tevékenységüket, mert Állami fedezettel és hatósági cinkossággal garázdálkodhatnak. A másik lehetőség, pedig a zsarolhatósági pozíció felvétele, hiszen most lépéselőnybe kerültek az Állammal szemben.2009 tavaszán az akkori Államhatalom meghoz egy törvényt, melyben megtiltja a bankok kockázatkezelésének lehetőségét. Ez ügye magyarázatra szorul, hiszen miért tiltunk meg valamit? Valószínűleg azért mert kötelező volt a pénzintézetekre nézve? A kérdések költőiek, hiszen tudjuk, hogy a tőketartozások a konstrukció miatt befizetés nélkül is csökkeni, képesek, ami valós bizonyítéka, hogy a bankok elvégezték ezt a műveletet. (SWAP ügyletek)De kell még lennie valaminek, hiszen önmagában az árfolyam nem tudott volna ekkorát mozogni.

Valaki „bevásárolt!”Az is aggályos, hogy mi oka volt a Parlamentnek 2012-ben titkosítani a Magyar Nemzeti Bank mérlegadatait? Talán ijesztő, hogy valaki kiigazodik a számsorok között?Méregkeverőink és cinkosaik egy döntő fontosságú tényezőre nem készültek fel! Ez pedig a Bankcsapda-csoport 2011-es megjelenése, oknyomozói munkájának köszönhetően a teljes folyamat feltárása, elkövetők és cinkosaik beazonosítása, nem utolsó sorban aggálytalan tartalmú tényközlő okiratokkal való bizonyítása. Azóta ellenérdekeltjeink legnagyobb félelmére Szervezetté alakultunk.Nagyon tömör és nem részletekbe menően taglaltam a történteket. Természetesen a folyamatok ezért ennél bonyolultabbak, de röviden és közérthetően ez a valóság. 2008-ban rátámadt a Magyar Állam saját nemzetére és ez az állapot ma is tart. 2008 óta a lakosság 20%-a feláldozhatóvá vált és járulékos veszteségként tekintenek ránk.de végső soron, a lakosság 40 %-a, szerint és nem 20 %, hiszen a családtagok is járulékos veszteség..Mert azok csak a szavazó képes állampolgárok, hiszen adóstársak nem lehetnek kiskoruak.A konvergencia program (fenntartható állami finanszírozás) az a mi évtizedeken át tartó uzsorázásunkra épül, így érthető már miért ez a nagy elhallgatás, félelem. 2008-óta Mi tartjuk életben a magyar gazdaságot, gratulálok ehhez magunknak.

Grell Antal

B.É.CS.

Olvass tovább: http://www.bankcsapda.eu/blog/a2013-04-29-a-merenylet-kozerthetoen-/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu
7.Bakk Istvánválasz2012.04.08 17:06:55
„Az isteni szolgálatra bármilyen idő alkalmas, és mindaz, amit a haza érdekében tesz az ember, nem egyéb, mint Isten szolgálata” Mátyás király

Székely János püspök a hazánkat érő támadások okairól

Krisztus mondta: ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt nálatok (Jn 15,18). Különleges aktualitást kapnak ezek a szavak ma, amikor sokan szerte a világban össztűz alá vették hazánkat – fogalmaz írásában Székely János esztergom–budapesti segédpüspök.
Mi ennek a gyűlöletnek az oka? A valódi ok az, hogy hazánk olyan alapvető emberi értékek mellé állt oda, melyeket ma sokan lerombolni szeretnének. A magyar parlament olyan alkotmányt adott az országnak, amely Isten nevével kezdődik (Preambulum), amely azt állítja, hogy a magzat életét védelem illeti meg a fogantatástól kezdve (Szabadság és felelősség II), hogy Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között létrejött életszövetséget (Alapvetés L). Az alkotmány azt is kijelenti, hogy a család a nemzet fennmaradásának alapja, és hogy az adó mértékét a gyermeknevelés kiadásainak figyelembevételével kell megállapítani (Szabadság és felelősség XXX). Nyilván sokan vannak a világon, akiknek nem tetszik ezeknek az emberi alapértékeknek ez a határozott megfogalmazása.
Mi több, a magyar kormány átmeneti külön adót vetett ki a bankokra. Ez pedig természetesen aggodalommal tölti el a pénzvilág urait, nehogy a példa ragadós legyen.
A hazánkat érő támadások oka alapvetően ez. Természetesen ezeket az okokat nem nevezik néven, helyette más, kisebb jelentőségű vádpontokat említenek. Az egyik ilyen vádpont az egyházakról szóló törvény. Ennek a törvénynek az a célja, hogy az úgynevezett business egyházaktól megvonja az egyházi státuszt. Magyarországon ugyanis, szemben nagyon sok európai állammal, az egyházi oktatási, egészségügyi és szociális intézmények azonos állami finanszírozásban részesülnek, mint a hasonló állami intézmények, hiszen ugyanolyan adófizető polgárok számára nyújtják a nevelés, vagy a gyógyítás szolgálatát. Hazánkban ezért számos olyan ál-egyház jött létre, amelyeknek a legfőbb célja az állami támogatás megszerzése volt. Az új egyházi törvény ezen a helyzeten változtat. Pontosabban körülírja a feltételeket, amelyek alapján egy közösség elnyerheti az egyházi státuszt (legalább ezer tag; legalább 20 éves jelenlét az országban stb.). Azok a közösségek, amelyek nem kapják meg az egyházi státuszt, nyugodtan folytathatják a működésüket, csak az intézményeik állami finanszírozását nem fogják megkapni.
Természetesen a magyar parlament és a kormány követett el hibákat is a munkája során. Ilyenek voltak a médiatörvény egyes – később meg is változtatott – pontjai, vagy a jegybanktörvény esetében néhány, talán szükségtelen módosítás, amely támadásokra adott alkalmat. Ugyanígy helyesebb lett volna a bankokkal való megállapodást a végtörlesztés rendelkezéseinek kibocsátása előtt megkötni.
A hazánkat érő támadás oka azonban nem ez, hanem azok az alapértékek, amelyeket Magyarország jelenleg képvisel. A jelen parlamentnek felelősen élnie kellett azzal a kétharmados többséggel, amellyel a választók a cselekvésre felhatalmazták. Ezt a nagy felelősséget és lehetőséget alázattal, körültekintéssel kell hordoznia, tettekre váltania. A külső támadásokat pedig higgadtan, adott esetben kellő ügyességgel kell megpróbálnia kivédeni. Hazánk jegybankjának valuta tartaléka a jelen államadósságunk csaknem felét teszi ki, amelyet szükség esetén a jegybank fel is fog használni az adósságszolgálat finanszírozására. Ez azt is jelenti, hogy az ország valamennyi ideig ki tud tartani ebben az erős ellenszélben is.
Gyakran megtörténik a történelemben, hogy ha feltűnik a világosság, akkor megjelenik vele szemben a sötétség hatalma is.
Kívánom mindannyiunknak, hogy legyünk a Világosság fiai, egy igazabb, emberibb világ építői.
Székely János esztergom–budapesti segédpüspök
Magyar Kurír
__._,_.___
.

Pálos Passió című könyvbemutatója

Duna TV, Kívánságkosár 2011. augusztus 11.


A médiumok diktálta zűrzavar és erkölcsi mélypont számára is van határ. Tudjuk, hogy a mesékben sem űzheti tovább a banya a kis hős királyfit és táltos csikaját, csak a határig. Itt ugyan kitép még egy szálat a csikó farkából, de az üldözésnek vége, itt a határ! Eddig és ne tovább. Nemzetünk sorsában ezt a határt a magyar alapítású Pálos Rend iránti érdeklődés szabta meg. ..


http://www.szentozseb.hu/modules.php?name=topics&file=olvas&cikk=aktualis-4e4153ab4afac&elozo=aktualis-4e30526e61631&koveto=palosok-4e43652810d80
http://www.youtube.com/watch?v=kuEnsdj5gFg
http://indavideo.hu/video/passio_4
http://www.szentozseb.hu/modules.php?name=topics
Bischof János Székely über die Gründe für die Angriffe auf unser Land

12.01.2012 - 12:38

Christus hat gesagt: So euch die Welt haßt, so wisset, daß sie mich vor euch gehaßt hat (Joh 15, 18). Besondere Aktualität bekommen diese Worte heute, als viele Menschen auf der ganzen Welt unser Land unter Beschuss nehmen - schreibt János Székely, Weihbischof von Esztergom-Budapest.

Was ist der Grund für diesen Hass? Der wahre Grund ist, dass unser Land sich neben solchen grundlegenden menschlichen Werten hingestellt hat, die heute viele zerstören möchten. Das ungarische Parlament hat dem Land eine Verfassung gegeben, die mit dem Namen Gottes beginnt (Präambel), die feststellt, dass das Leben eines Embryos vom Beginn der Empfängnis an unter Schutz steht (Leben und Freiheit II), und dass Ungarn die Institution der Ehe als zwischen Mann und Frau zustandegekommener Lebensbund schützt (Grundlage L). Die Verfassung legt auch fest, dass die Familie Grundlage für das Überleben der Nation ist, und dass der Steuersatz unter Berücksichtung der Ausgaben für die Kindeserziehung festgelegt werden soll (Freiheit und Verantwortung XXX). Offensichtlich gibt es viele Menschen auf der Welt, denen diese entschlossene Formulierung der menschlichen Grundwerte nicht gefällt. Darüber hinaus hat die ungarische Regierung den Banken eine vorübergehende Sondersteuer auferlegt. Dies erfüllt die Herren der Finanzwelt natürlich mit Sorge - nicht dass der Präzedenzfall zu klebrig wird. Die Ursache für die Angriffe auf unser Land ist grundlegend diese. Natürlich werden diese Gründe nicht beim Namen genannt, stattdessen werden andere, weniger bedeutungsvolle Anklagepunkte erwähnt. Einer dieser Anklagepunkte ist das Gesetz über die Kirchen. Der Zweck dieses Gesetzes ist es, den sogenannten Business Kirchen den kirchlichen Status zu entziehen. In Ungarn werden nämlich, im Gegensatz zu sehr vielen europäischen Staaten, die der Kirche, Bildung, Gesundheit und Soziales gewidmeten Institutionen mit dem gleichen Maß an staatlichen Mitteln finanziert, wie die ähnlichen staatlichen Institutionen, denn sie bieten den selben steuerzahlenden Bürgern die Bildung oder den Dienst der Heilung an. In unserem Land sind deshalb viele Falschkirchen zustandegekommen, deren größtes Ziel der Erhalt der staatlichen Unterstützung war. Das neue Kirchengesetz verändert diese Situation. Genauer: es beschreibt die Bedingungen, unter denen eine Gemeinschaft den Kirchenstatus erreichen kann (mindestens tausend Mitglieder, mindestens 20 Jahre Präsenz im Land usw.) Diejenigen Gemeinden, die den Kirchenstatus nicht erhalten, können ihren Betrieb ruhig fortsetzen, nur die staatliche Finanzierung werden sie nicht erhalten. Natürlich hat das ungarische Parlament und die Regierung auch Fehler während ihrer Arbeit begangen. Dies waren einige - später auch geänderte - Punkte des Mediengesetzes, oder, im Fall des Notenbankgesetzes, manche, vielleicht unnötige Änderung, die Gelegenheit zu Angriffen gab. In der gleichen Weise wäre es richtiger gewesen, mit den Banken vor der Ausstellung der Bestimmungen zur Endtilgung eine Vereinbarung zu treffen. Die Ursache für die Angriffe auf unser Land ist nicht diese, sondern es sind diejenigen Grundwerte, die derzeit von Ungarn vertreten werden. Das gegenwärtige Parlament muss mit derjenigen Zwei-Drittel-Mehrheit verantwortungsvoll leben, mit der die Wähler sie zum Handeln ermächtigte. Diese große Verantwortung und Möglichkeit muss es mit Demut und Umsicht tragen, in Taten umsetzen. Die Angriffe von außen muss es gelassen, gegebenfalls mit nötigem Geschick versuchen, abzuwehren. Die Valutenreserve der Notenbank unseres Landes beträgt fast die Hälfte unserer derzeitigen Staatsschulden, die die Notenbank, wenn nötig, auch für die Finanzierung des Schuldendienstes verwenden wird. Dies bedeutet auch, dass das Land für eine gewisse Zeit auch in diesem starken Gegenwind standhalten kann. Es passiert oft in der Geschichte, dass, wenn das Licht erscheint, mit ihm auch die Mächte der Finsternis erscheinen. Ich wünsche uns allen, dass wir Söhne des Lichts werden, Erbauer einer wahreren, menschlic-moderálva-n Welt.
János Székely, Weihbischof von Esztergom-Budapest
Forrás:
Magyar Kurír


Der Selige von Esztergom

http://www.szentozseb.hu/modules.php?name=topics&file=olvas&cikk=aktualis-4f3a1fdc43013
6.Silye Lídiaválasz2011.08.29 20:23:01
Tisztelt Képviselő Úr !
Személyes kéréssel fordulok Önhöz és tisztelettel kérem szíves segítségét.Lányom a Pesterzsébeti Szociális és Gyermekvédelmi Központ alkalmazottja már 3 éve és ápolás,gondozás,gyógyszerfelíratás és ehhez hasonló ápoláshoz tartozó feladatokat lát el. Olyan hírek jutottak tudomására, hogy 2011.09.01-től a bérletet nem fogják adni mivel igy döntöttek a képviselők.Munkaidőben nem a saját ügyeit kell intéznie hanem a beteg emberekét akik nem tudnak elmenni ügyeiket intézni.(Mindannyian megöregszünk.)Kérem szíveskedjen segíteni, hogy a bérletet kapják meg a beteg emberek ellátására szakosított gondozók.
Kérésem teljesítése ,pozítiv elbirálása reményében maradok Köszönettel
Silye Lídia
5.Teriválasz2011.08.12 19:11:25
Kedves Képviselő Úr!
Devizahitelesek védelmében emelem szavam és kérem Önt, hogy mindent kövessenek el annak érdekébe, hogy ezt a súlyos veszteséget ne csak az emberek, hanem a bankok is viseljék. Amit eddig tettek az sajnos kevés.Gondolják át nagyon sűrgős az ügy. Amit helyesen az egykulcsos SZJA bevezetésével tettek helyes, de az embereknél maradó összeggel nem a fogyasztást fogják növelni, hanem a bankok által mesterségesen generált devizahiányt fogják törlesztesni. Dupla uzsorakamatról van szó, kérem intézkedjenek úgy mint szabolcsba az uzsorásokkal, komandó,
megbilincselés, börtön stb. Egyenlő mércével kell mérni, mégha pénzügyi köröknek is hívják őket. Tisztelettel Teri
4.Anonimválasz2011.05.19 22:51:49
T/3199 A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvénynek az Alaptörvénnyel összefüggő egyes átmeneti rendelkezések megalkotása érdekében szükséges módosításáról szóló törvényjavaslatát a benyújtott formában ne szavazzák meg. Különös tekintettel az alábbi paragrafusban foglaltakra
Kérem ne hagyja , nevetségessé tenni a kormányt és ne zavazzon igennel!!!
visszamenő hatállyal nem lehet jogszabályokat hozni Európában!!!
Eleve bukásra van ítéve!!
3.Anonimválasz2011.05.15 23:24:12
Képviselő Urak!

Felszólítom Önöket, hogy a Lázár és Balsai képviselők által benyújtott :

T/3199 A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvénynek az Alaptörvénnyel összefüggő egyes átmeneti rendelkezések megalkotása érdekében szükséges módosításáról szóló törvényjavaslatát a benyújtott formában ne szavazzák meg. Különös tekintettel az alábbi paragrafusban foglaltakra:


„(3) Az ellátáshoz való jog a nyugellátás tekintetében az általános öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött, a

nyugellátás törvényi feltételeinek megfelelő személyre terjed ki. Törvény az e korhatárt be nem töltött

személynek is nyugellátást állapíthat meg. Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését

megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális

ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető.”

Vajon van-e rá némi esély, ha én mint választó megkeresem a saját képviselőmet, és rákérdezek a szándékaira, megpróbálom"meggyőzni"?

Ha megkérdezem, hogy bele gondoltak-e abba, hogyan fognak a parlamentből hazatérve a választóik szemébe nézni, ha szavazataik miatt az esetleg éppen Önökre szavazót és családját kell kilakoltatni, családostól válik hajléktalanná, családok élete válik miatta kilátástalanná,netán éppen Önöktől fognak majd kéregetni, és más súlyosabb eshetőséget ne is említsek. Azokról fognak most hátrányosan dönteni, akik voltunk olyan naivak, hogy 20-25 éven át bíztunk a törvényekben, jogszabályokban, ennyi időn át keményen be is tartottuk azokat a szolgálatunk során, és voltunk olyan naivak, hogy hittünk abban, mások is betartják majd. Naivan erre építettük további életünket is. Önök most, ha megszavazzák, személyes felelősség fogja terhelni tízezrek életének tönkre tételéért. Mérhetetlen megbocsájthatatlan és jóvátehetetlen jogtiprást követnek el vele.Három év múlva szinte biztos, hogy Önök nem lesznek majd képviselők, nem tudja Önöket megvédeni Orbán, Navracsics, Lázár sem. Ott kell majd élniük azok között, akiket most tönkre tehetnek az igen gomb megnyomásával. És mi emlékeztetni fogjuk a cselekedeteikre, amíg élünk. Ne higgyék el, hogy az ország helyzete, utódaink érdeke kívánja így, ez demagógia, hazugság.

Gondolják meg, ha most becsapják az elődöt, az utódok sem fognak Önöknek hinni. Talán maradt még valami emberség, értelem, tökösség Önökben.
2.Bánó Miklósválasz2011.01.26 15:28:39
Kedves Alpolgármester Úr!
Kedves Gyula!

Két képviselőtársam Rostagni Attila és Pálfi László fényképeit nem töltötték fel az oldalra. Pótolni kellene.

Jó egészséget kívánok:
Bánó Miklós
1.Erarslan Erikaválasz2010.05.20 16:50:21
Tisztelt Képviselő úr,

Érdeklődni szeretnék, hogy a fogadóórájára előzetesen időpontot kell egyeztetni, vagy sem, valamint mindkét időpontban megtalálható lesz-e?

Üdvözlettel,
Erarslan Erika
Adatvédelmi elvek | Moderálási elvek | Rendszerismertető | Impresszum | Kapcsolat | Created by Art Legion
Page load time: 0.164382 | Megtekintett oldalak száma: 1